Fotomuntatge de Beatriz i les seves filles, Anna i Olivia

La carta final de Beatriz, la mare de l'Anna i l'Olivia: «Puc viure»

La mare de les nenes desaparegudes a Tenerife agraeix l'esforç dels equips de rescat

Ningú posa en dubte el gran treball dels equips de rescat. Després de la troballa del cos d'Olivia, l'equip fa tot el possible per trobar a Anna. La mare de les nenes, Beatriz Zimmermann, ha volgut agrair l'esforç en una carta.

En la carta, dirigida a la Guàrdia Civil i als tripulants de la nau 'Ángeles Alvariño' ha estat molt clara: «Gràcies a vostès puc viure», admet. Ho fa «enfonsada en la tristesa, però en la pau i en l'amor de saber que coneixem la veritat».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Beatriz assegura que la seva intenció era anar «al vaixell per agrair tota la feina que estan fent». No obstant això, li han recomanat que millor escrigui una carta.  

Es mostra agraïda perquè «la veritat surti a la llum». Després de molts dies de recerca, s'ha aconseguit trobar el cos d'una de les nenes. I la previsió és que durant els pròxims dies es faci el mateix amb l'altra.

Agraïment als equips de rescat

D'altra banda, admet que «per molt devastadora i cruel» que sigui la realitat, «sempre és millor saber la veritat».

Dona les «gràcies» a totes les persones que participen en la recerca. La seva tasca li permet «sentir a les meves nenes amb mi, d'una altra manera, però les puc sentir al meu costat», aclareix Beatriz.

En tot moment, la mare de les nenes desaparegudes a Tenerife elogia l'esforç dels investigadors. «Han fet una tasca increïble, sé que ha estat molt difícil i han estat increïbles», assenyala.

Sovint, resulta complicat escriure el que se sent, i Beatriz ho ha aconseguit. «Estaria encantada de conèixer-los», finalitza.

Homenatge a Anna

Els esforços de l'equip de rescat se centren a trobar a la petita Anna. La intenció de la mare és retre-li un petit homenatge en el funeral d'Olivia, rescatada sense vida la setmana passada. Així ho ha assegurat el portaveu de la família, Joaquín Amills.

Malgrat que s'havia posat data per finalitzar les tasques de recerca, les administracions s'han encarregat de desmentir-ho.Seguiran amb «tots els mitjans necessaris i precisos», assegura Fernando Grande-Marlaska, ministre d'Interior. Entén que és «un deure» trobar a Anna i al seu pare, Tomàs Gimeno.

Tot i això, el vaixell 'Ángeles Alvariño' serà substituït per un minisubmarí de propietat privada. Pot operar a 2.180 metres de profunditat i garantirà uns resultats molt similars.Hi ha moltes incògnites sobre Tomás Gimeno. Algunes investigacions el situen també en el fons del mar. El vaixell oceanogràfic se centra a trobar el cinturó de plom amb el qual es va poder llastrar per suïcidar-se.

L'aparició d'aquest element pot resultar decisiu per conèixer on es troba. No obstant això, l'últim senyal del mòbil el situen a la plaça Adelantando de La Laguna.

La plaça es troba a uns vint quilòmetres en línia recta del lloc on es va trobar el cos d'Olivia. Tampoc es pot descartar que hagi fugit i estigui en un altre país.

El cas de les dues nenes de Tenerife és un clar exemple de violència vicaria. Aquesta violència s'exerceix sobre els fills de la parella amb l'objectiu de fer mal a la dona. Els infants es converteixen en objecte de maltractament psicològic i/o físic.