Fotomuntatge de Beatriz i les seves filles, Anna i Olivia

Arriben solucions: Dues empreses s'ofereixen per seguir buscant el cos d'Anna

Es tractaria de dues empreses espanyoles que compten amb robots similars al qual s'ha estat utilitzant fins ara per a la recerca

Fa uns dies que se sap que els treballs del vaixell Ángeles Alvariño no podran allargar-se molt més. Des de llavors les autoritats ja busquen alternatives per poder seguir amb la cerca.

S'han donat diferents motius pels quals l'embarcació no podria seguir amb les tasques de recerca molt més temps, després de setmanes de treballs.

Una d'elles seria que el vaixell tenia un compromís acordat prèviament al qual ha d'assistir. Un altre dels motius és que necessita un manteniment especialitzat que trigaria setmanes a fer-se.

Segons sembla, la maquinària de l'Ángeles Alvariño, concretament del robot que s'encarrega de dur a terme les tasques difícils, necessita de tant en tant una aturada.

Aquesta aturada s'utilitza per netejar i realitzar el manteniment apropiat. Unes tasques molt especialitzades que només una empresa d'Espanya pot dur a terme, a Vigo. A més, es triga a realitzar-lo del tot unes setmanes.

Per tots aquests motius, és clar que el vaixell no pot seguir a Tenerife molt més temps, però tant la família d'Anna com les autoritats volen seguir buscant.

Així doncs, s'han anat buscant alternatives. Segons ha informat Joaquín Amills, la persona que està exerceix de portaveu de la família de les nenes, ja hi ha dues empreses que s'haurien ofert per ajudar.

Dues empreses s'ofereixen per continuar la recerca

Segons sembla, es tractaria de dues empreses espanyoles que, suposadament, tenen en el seu poder dos robots que serien els que es necessiten per a dur a terme les tasques.

Serien robots preparats per treballar a grans profunditats al mar. De moment, sembla que es tracta de dues possibles solucions que les autoritats ja valoren, encara que no s'ha confirmat oficialment.

Així doncs, la Guàrdia Civil i la resta d'experts han de valorar ara aquestes opcions. D'aquesta manera es decidirà si es continua o no amb la recerca del cos d'Anna i també amb la del de Tomàs.

Cal recordar que el vaixell Ángeles Alvariño fa ja unes tres setmanes que treballa en el fons del mar. Va ser el passat dia 10 de juny quan es va trobar el cadàver d'Olivia.

Salvament Marítim podria tenir una altra alternativa

Malgrat que ja s'han donat aquestes dues noves opcions, no serien les úniques que hi ha sobre la taula. Segons sembla, des de Salvament Marítim també es podria aportar una solució.

Aquesta societat compta amb un robot submarí que, tot i no ser com el que s'està utilitzant fins ara, podria servir també per a les tasques que han de realitzar-se.

Es tracta d'un robot submarí anomenat Comanche i controlat a distància, que pot arribar a grans profunditats. Pot arribar a descendir a uns 1.000 metres per a fer treballs. Cal esmentar que el robot que treballa ara baixa fins a més de 2.000 metres de profunditat.

Aquest nou robot tindria un total de tres càmeres d'alta definició. També diferents tipus de braços per poder així realitzar una recollida de diferents coses al fons del mar.

De fet, cal esmentar que en la seva trajectòria ja ha participat en altres recerques en aigua. El 2004 es va utilitzar per trobar i rescatar dues embarcacions pesqueres perdudes a Galícia.

Més tard, el 2007, es va utilitzar en el naufragi del vaixell Nueva Pepita. Més recentment també s'ha utilitzat per a la recerca de dos pescadors i, el 2020, en el naufragi del pesquer Rua Mar. Va ser llavors quan el robot va permetre rescatar el cadàver d'un dels tripulants i la troballa de l'esmentat vaixell.