El candidat d'Unides Podem a Madrid, Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu

Cartes amb amenaces contra Marlaska, Iglesias i la directora de la Guàrdia Civil

Podem afirma que la carta contra el seu líder incloïa bales de Cetme, el fusell que utilitza, entre altres cossos, l'Exèrcit

Fernando Grande Marlaska, ministre de l'Interior; Pablo Iglesias, líder de Podem; i María Gámez, directora de la Guàrdia Civil, han rebut aquest dijous cartes amb amenaces de mort que contenien a l'interior bales del calibre 7,62. Podem afirma que són bales de Cetme, el fusell que utilitza, entre altres, l'Exèrcit espanyol. Fonts del Ministeri de l'Interior només confirmen el calibre, però no atribueixen els projectils a cap arma, perquè asseguren que es poden fer servir amb diverses.

Des de Podem, han afirmat que la carta és una «greu amenaça de mort», alhora que han recordat que Iglesias «ja ha estat víctima de diverses amenaces similars» i han assegurat que el líder de la formació morada denunciarà els fets.

«El temps de riure's de nosaltres s'ha acabat. Policia Nacional, Guàrdia Civil»

Segons el Ministeri d'Interior la carta adreçada a Fernando Grande Marlaska contenia dues bales i donava deu dies per dimitir al ministre. «El temps de riure's de nosaltres s'ha acabat. Policia Nacional, Guàrdia Civil». El mata-segells de la missiva és del 19 d'abril i Marlaska ha denunciat els fets.

D'altra banda, el mateix Ministeri d'Interior ha confirmat que la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, va rebre la carta ahir i va denunciar els fets davant la Unitat Central Operativa (UCO). En aquest cas, a dins la carta hi havia una sola bala. Les cartes seran analitzades a la Comissaria General de la Policia Científica.

Pedro Sánchez condemna els fets

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha condemnat de manera «rotunda» les amenaces que han rebut el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, i el líder de Podem i candidat de la formació morada a les eleccions de Madrid, Pablo Iglesias. En una publicació a la xarxa social Twitter, Sánchez qualifica de «greus» les amenaces i recorda que els tres afectats són «responsables polítics i servidors públics».

Sánchez ha completat el seu escrit amb una frase: «Per afrontar qualsevol discrepància, la paraula. Davant les amenaces i la violència, justícia i democràcia».