Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'uns agents de la Policia Nacional.

Cas del cadàver sense cap i sense mans de Marbella: la confessió de l'assassí

El culpable va ser detingut el matí següent de la troballa del cos

Fa uns dies els clients que gaudien dels restaurants d'una zona de la platja de Marbella van descobrir una troballa macabra. El cos d'una dona va ser vist surant al mar. Les onades van arrossegar el cadàver fins a unes roques.

Allà les persones que hi eren presents van descobrir una cosa encara, si és possible, pitjor. La dona estava desmembrada. El cos no tenia cap i mans i tenia un tall a l'abdomen. La identificació del cos va ser una gesta complexa. A causa de l'estat del cadàver, no es podia fer una prova d'empremta dactilar.

Tot i això, dilluns passat va ser detingut l'assassí. Tot va ser gràcies al germà de la víctima. El familiar va anar a la policia per afirmar que la persona trobada es tractava de la seva germana.

Va poder reconèixer el cos gràcies a un vídeo que va veure a les xarxes socials sobre el moment de la troballa. El germà va proporcionar alguna informació sobre qui era la seva germana i també va expressar que la dona hauria estat víctima de violència de gènere.

A més, va ser la mateixa família qui va interposar una denúncia al seu maltractador, al qual se li va acabar imposant una ordre d'allunyament. Tot i això, l'home s'havia saltat la prohibició repetides vegades.

Així mateix, hi havia dues investigacions paral·leles. D'una banda, hi havia la de la Guàrdia Civil, que investigava el cas de la persona apareguda al mar esquarterada.

D'altra banda, hi havia la Policia Nacional, que seguia la pista de la desaparició d'una dona de 46 anys de nacionalitat colombiana en aquestes mateixes dates.

L'última peça del cas es va resoldre i l'assassí va acabar confessant el crim

El dia que es va trobar el cos mutilat, el Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil li va fer una prova d'ADN. Un cop aconseguits els resultats s'ha pogut confirmar que el cos pertany a la dona desapareguda de 46 anys, anomenada Natalia.

Paral·lelament, després de les declaracions del germà, la Policia Nacional va estirar el fil de la pista que li havia proporcionat i finalment va acabar detenint el sospitós dilluns al matí. El detingut va confessar que va matar la seva exparella, que la va esquarterar i posteriorment va llançar al mar el seu cadàver mutilat.

El resultat de la prova d'ADN ha acabat vinculant tots dos casos i totes les peces han encaixat. De la mateixa manera, després de les indagacions de la Policia, també s'ha detingut un amic del culpable per la seva presumpta participació en el cas.

Foto d'home emmanillat i detingut.
S'ha decretat l'ingrés a presó de l'assassí confés. | ISTOCKPHOTO (BRIANAJACKSON)
 

La titular del Jutjat d'instrucció número 5 de Marbella ha decretat presó per a l'autor confés del crim. Es tracta de Leonel, és colombià i té 45 anys.

Una de les hipòtesis que es van estudiar en un primer moment era la possibilitat que el cadàver trobat fos una mula. Així és com anomenen al món del narcotràfic les persones que fan servir el seu cos per transportar droga. Es va considerar aquesta opció pel tall que presentava la dona a l'abdomen.

El que es va contemplar era que la dona podria haver mort a causa del trencament d'alguna càpsula de cocaïna que tingués a dins. Aleshores, els narcotraficants li haurien extret la droga i, posteriorment, s'haurien desfet del cos.

No hi havia més indicis que reforcessin la hipòtesi a part del tall que presentava i de l'historial que té la província. El 2010 van trobar a Ojén el cadàver d'un home que també tenia un tall a l'abdomen. La víctima tenia la ferida cosida amb fil de pescar i anteriorment li havien tret la droga de dins.

D'altra banda, i més recentment, el 2017, van trobar entre Estepona i Jubrique un altre cadàver. En aquest cas la víctima estava carbonitzada i també tenia cocaïna dins del cos.

Tot i això, el fatal crim de Marbella ha tornat a resultar ser un nou i horrible cas de violència de gènere.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp