Guàrdia civil

Tràgic succés: apareixen mortes dues persones abraçades a l'interior d'un habitatge

La Guàrdia civil estudia un suïcidi pactat

El següent cas ha tingut lloc a la localitat de Moraira, a Alacant. La Guàrdia Civil va trobar ahir dos cossos de dues persones al seu domicili. Ara, s'ha començat amb la investigació.

Es tracta d'una parella de persones grans que van ser trobades sense vida i abraçades. La parella era de nacionalitat alemanya i, segons els agents, a la casa no hi havia signes de violència visibles.

La principal hipòtesi estudia la idea que es tracta d'un suïcidi. Tot i això, de moment no es descarta cap opció, ni tampoc es confirma o es desmenteix res. De moment,  no han transcendit més detalls sobre el cas, ja que la investigació es troba a les seves fases inicials. Primer, s'haurà de determinar quan van morir aquestes persones, ja que es desconeix quant de temps havien estat al lloc dels fets en aquestes circumstàncies.

Imatge d'una parella agafant-se les mans
Es tracta d'un matrimoni alemany que residia a Alacant | GETTY IMAGES

 

Dades que resulten molt preocupants

Són molts els casos de mort per suïcidi a Espanya. I és que es tracta de la causa principal de mort no natural. En aquest país, els casos de suïcidi van incrementar un 1,6% l'any 2021. Un total de 4003 persones van decidir posar fi a la seva vida aquell any, segons un estudi publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Pel que fa a l'any 2022, durant el primer semestre, el percentatge va pujar un 5,1% més respecte a l'any anterior. En aquest període de temps, la xifra es va elevar a 2015 persones mortes a causa del suïcidi.

Per intentar revertir la greu situació, hi ha habilitat un número de telèfon que està operatiu les 24 hores del dia. El 024 es va crear amb l'objectiu de donar assistència a totes aquelles persones que necessitin ajut i que es trobin en una situació límit per voler llevar-se la vida. Consisteix en un número gratuït i confidencial. A l'altra banda de la línia hi ha un equip d'experts disposats a oferir tota l'ajuda que les persones necessitin.

No es tracta del primer matrimoni alemany que apareix sense vida a la localitat de Moraira. El 2008, una parella d'alemanys, també d'avançada edat, va ser trobada assassinada al seu pis, al centre del nucli urbà.

Tot i això, aquell cas va resultar un assassinat, ja que la parella presentava signes de violència i havia mort apunyalada amb una arma blanca. El culpable va ser un home de nacionalitat romanesa que la policia va detenir a la ciutat de Madrid.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp