Javier Ovejas, desaparegut a La Rioja.

L'estranya desaparició de Javier a Espanya: un altre detingut

Fins al moment, ja s'han detingut dos sospitosos per aquest cas

Javier Olivellas, de 31 anys, va desaparèixer el passat 29 de juliol a Entrena, La Rioja

Un mes després, la investigació continua oberta, ja que no s'ha aconseguit donar amb el seu parador. Fa unes setmanes, es va procedir a la detenció d'una persona. Ara, sembla que hi ha un altre detingut que podria aclarir els fets definitivament.

L'estranya desaparició de Javier Ovejas

El punt de partida del cas Javier es remunta al 29 de juliol, a les 22:00 hores aproximadament. El jove, de Cornago, va sortir de casa seva, a Entrena, on vivia amb la parella. Es va endur el mòbil, la documentació, la cartera i pocs diners. 

Va abandonar l'habitatge en companyia del seu gos i amb el seu cotxe, un Renault Scenic. 

El fet que no tornés al cap d'unes hores, va preocupar la parella. Així, es va traslladar a la caserna de la Guàrdia Civil de Vilamediana per interposar una denúncia per la seva desaparició

Les autoritats van iniciar una investigació i, poc després, van trobar el vehicle de Javier al poble citat. Dins hi havia el seu gos, però cap rastre d'ell. 

Una segona persona detinguda pel cas de Ovejas

S'han realitzat batudes de rastreig pels voltants amb gossos especialitzats en la recerca de persones i helicòpters, però Javier encara no ha aparegut. També s'ha dut a terme una investigació a càrrec de la Guàrdia Civil i la Policia Científica. 

El 6 d'agost es va produir la detenció de la primera persona relativa al cas: Óscar PR, de 44 anys. El cotxe de Javier havia aparegut a la porta de casa seva. Viu a Entrena i ja ha estat detingut 12 vegades per diverses causes. 

La connexió entre Javier i aquest veí és que tots dos tenien amb antecedents i eren amics des de feia uns mesos. El mitjà 'Nuevecuatrouno' és qui ha donat aquesta última dada. Així mateix, ha indicat que la Guàrdia Civil estudia la hipòtesi que el desaparegut accedís a casa del detingut i, després, res. 

El jutge va establir presó provisional comunicada sense fiança fins que no es resolés el cas.

El diumenge passat es va produir una segona detenció, un home al seu habitatge de Ribafrecha. Diversos agents el van traslladar a les dependències policials i van analitzar la seva furgoneta. 

De moment, no hi ha gaire informació que pertanyi al segon detingut. Té 40 anys i s'havia dedicat a la ramaderia. Ara treballa com a operari a l'administració pública. 

De la mateixa manera, s'ha indicat que tenia certa relació amb el primer arrestat, però encara no s'ha corroborat. 

Alguns mitjans han publicat diverses hipòtesis sobre el cas, com ara 'El Confidencial'. De fet, estudia la possibilitat que la desaparició té a veure amb un deute de drogues. 

No obstant això, encara no hi ha cap teoria oficial. Caldrà esperar que la investigació avanci i que es descobreixi on es troba el jove.