Fernando Reyes Rico y la parroquia de San Julián y Santa María

Fernando, el capellà de 49 anys que ha aparegut mort a la seva parròquia

La netejadora de la parròquia de San Julián es va trobar el cadàver ahir a última hora de la tarda

Ahir, les congregacions de San Julián i Santa Marina, a Sevilla, van viure un tràgic succés a la parròquia. En acabar la feina, la netejadora del recinte es va trobar el cos sense vida del rector, Fernando Reyes, de 49 anys. A hores d'ara, es desconeixen les causes de la mort.

El rector vivia des de fa un any a la parròquia de San Julián. Després que la netejadora avisés el servei d'emergències, la policia es va desplaçar fins a la parròquia per investigar els fets.

De moment, s'ha obert una investigació i encara no se sap com va morir. L'arquebisbat de Sevilla s'ha posat en contacte amb les entitats parroquials afectades. En les hores vinents anunciaran la data del funeral pel pare Fernando.

A punt de complir un any

Fernando Reyes Rico era molt conegut a Alcalá del Río, localitat sevillana on va fer de rector fa uns anys. Concretament, a Santa María de la Asunción, que poc abans del seu comiat va haver de tancar les portes per un brot de coronavirus. El mateix rector va donar positiu al setembre de 2020.

No obstant això, es descarta que aquesta circumstància tingui res a veure amb la mort del religiós un any després. Anteriorment, havia estat vicari de la parròquia de la Madalena, a Sevilla. Des de feia poc, havia rebut l'encàrrec de dirigir les parròquies sevillanes de San Julián i Santa Marina.

San Julián és el temple on rep culte la Hermandad de Hiniesta, de la qual Fernando era director espiritual. A Santa Marina rep culte la Hermandad de la Resurrecció. El rector va prendre possessió del nou càrrec tot just fa un any.

La mort del rector arriba en plena celebració dels cultes a la Virgen de la Hiniesta gloriosa, al barri de San Julián. Cada 8 de setembre, la corporació municipal renova el vot d'acció de gràcies. Aquesta festivitat es tenyeix ara de dol per la defunció del rector de la congregació.

Mostres de dolor per la pèrdua

La Hermandad de la Resurrección, amb seu a l'església de Santa Marina, ha estat la primera a mostrar el seu condol. «Amb molt dolor comuniquem la defunció del nostre germà, director espiritual i rector, Fernando Reyes Rico. Tenim la certesa que ja és amb Crist», afegeixen.

La Hermandad de Hiniesta, de la qual era director espiritual, també li ha dedicat unes paraules. «Lamentem informar de la mort del rector de San Julián. Que el Crist de la Bona Mort aculli la seva ànima i brilli per a ell la llum perpètua».

Per la seva banda, la corporació gloriosa de San Julián ha transmès un missatge ple d'afecte. «Ens unim als seus familiars, amics i feligresos en oració pel seu etern descans», diuen en el comunicat. La Gent de Pau també ha tingut un record per ell, «amb l'esperança que visqui ja amb el Senyor».

Mort en l'exercici de les seves funcions

Fa tot just un mes, el rector va dirigir la cerimònia del tancament del nou curs de confrare a la Hermandad de Hiniesta. L'església de Santa María Madalena es va omplir del tot en una data molt especial per a la congregació.

El rector es va comprometre amb les congregacions i ho va donar tot fins al final. No hi ha constància que patís cap malaltia greu, encara que tampoc es descarta un problema de salut. El resultat de l'autòpsia revelarà la causa de la seva mort.