Muntatge Esther López

Gir al cas d'Esther López: el cos no va estar a cap lloc tancat

Les anàlisis al cadàver d'Esther López intenten aportar noves pistes al cas

La causa de la mort d'Esther López continua sent tot un misteri. Era aquest passat dissabte, 5 de febrer, quan apareixia el seu cos sense vida després de gairebé un mes desapareguda. Ara, les darreres anàlisis dels forenses intenten aportar alguna pista concloent als investigadors, que segueixen tenint molts dubtes.

Ni les radiografies ni l'examen extern mostraven senyals de violència, però en un tac s'hi han trobat traumatismes interns. En qualsevol cas, els professionals continuen sense saber el motiu principal que li va provocar la mort.

El cadàver d'Esther López va ser localitzat juntament amb els seus efectes personals, entre els quals també hi havia el seu mòbil. La troballa es va produir quan una persona que caminava per la zona va advertir-ho. Concretament, estava al costat d'un polígon industrial, en un lloc molt proper al radi de cerca.

Fotomuntatge d'Esther López i la Guàrdia Civil
El cadàver d'Esther López es va localitzar dissabte passat | EP

Els traumatismes trobats no resulten definitius ni concloents. Per aquest motiu els agents segueixen pendents, també, dels informes toxicològics i histopatològics per conèixer més detalls de les causes.

Després de la troballa, la principal hipòtesi que posseeix la Guàrdia Civil és que el cos s'hagués traslladat. És a dir, és possible que es trobés en un altre lloc, però, si fos així, observen que en cap moment hauria estat en un espai tancat i fosc.

I és que haurien arribat a aquesta conclusió després de comprovar la fauna cadavèrica o necròfaga que presentava el cadàver. Tanmateix, pendents que es facin més anàlisis, podria correspondre amb les més de tres setmanes que va estar desapareguda.

Per tant, això fa pensar que la seva mort va poder tenir lloc en una data molt propera a la pèrdua de la seva pista. No obstant això, després de tants dies és molt complex precisar la data concreta de la mort d'Esther López.

Així que, per establir el dia de la defunció estan pendents de concretar amb exactitud el desenvolupament de la fauna que hi havia. En aquest sentit, els experts asseguren que ni la rigidesa del cos ni la temperatura poden revelar res, encara que sí el seu estat de descomposició.

Esther va estar amb uns amics veient el futbol

L'última vegada que se la va veure amb vida va ser el passat 12 de gener, quan va estar amb un grup d'amics veient un partit de futbol a un bar del poble. Quan va finalitzar aquesta trobada, Esther va romandre amb només dues persones.

La nit s'allargaria fins a les 02.30, i en aquell moment, segons van relatar diversos testimonis, van marxar tots tres junts. I a mesura que van anar passant els dies, aquests homes van anar aportant més detalls a la investigació.

Llavors, segons sembla, van aturar el vehicle en un paratge, on romandrien uns minuts. Tot seguit, van reprendre la marxa fins a arribar a una rotonda, on baixaria del vehicle un dels tres ocupants que vivia a les proximitats.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
El lloc on va ser trobada Esther López, analitzat pels agents | Europa Press

La desaparició d'Esther López, marcada per les incògnites

Després de baixar un dels nois que viatjava al cotxe, el que van fer Esther López i l'altre home és tot una incògnita. Pel que sembla, ella hauria baixat a la Urbanització El Romeral, des d'on hi ha una distància de més de dos quilòmetres respecte al punt on se la va trobar.

D'altra banda, els investigadors havien posat moltes esperances a les càmeres de seguretat de la carretera i un restaurant proper. No obstant això, aquestes imatges no existien, ja que els equips s'encarregaven de gravar sobre el que ja s'havia gravat, i el marge de temps que duraven aquests arxius era molt reduït.

D'aquesta manera, els dos nois que l'acompanyaven no tenen la possibilitat de defensar els seus testimonis i, per tant, no se sap què va passar una vegada que van sortir del bar del poble a les 02:30 d'aquell 12 de gener.

La Guàrdia Civil treballa en dues hipòtesis referent a la mort d'Esther López. La primera és que algú la pogués dipositar en aquell lloc dies després de la seva mort o, la segona, que perdés la vida mentre caminava per allà.