Fotomuntatge d'Esther López i la Guàrdia Civil

Una nova prova assenyala dues persones en el cas Esther López

Les últimes hores d'Esther López amb vida continuen sent una incògnita

Les càmeres de seguretat podien ser vitals per aclarir la desaparició d'Esther López el passat 12 de gener. Sí, ja que els investigadors confiaven que les imatges captades en una rotonda i en un restaurant podrien donar alguna pista concloent.

En teoria, havien de mostrar el recorregut que va poder fer les darreres hores abans d'esfumar-se. Tot i això, aquests vídeos no s'han pogut recuperar, segons informa 'OkDiario'.

D'aquesta manera hi ha poques opcions de donar suport a la versió facilitada pels dos amics que van estar-hi aquella nit. Aquests es tracten d'Óscar i Carlos, amb qui la noia va estar al bar 'El Castillo' fins a les 02:30 del dia que se li va perdre la pista.

Diversos testimonis van assegurar que Esther López va marxar del local en companyia d'aquestes dues persones. Per la seva banda, els dos testimonis van confirmar que se'n van anar tots tres al cotxe d'Óscar. A més, però, el pagament amb una targeta de crèdit d'un és una prova irrefutable de quina hora van marxar.

Fins ara es coneixia que la penúltima parada del grup d'amics abans de la seva desaparició va ser a la rotonda del restaurant 'La Maña', i molt proper a aquest lloc té una cabanya de fusta Carlos. Tanmateix, alguns dels seus amics asseguraven que havia de tornar al seu domicili perquè tenia els seus fills dormint.

Esther López somrient
El cas Esther López segueix en investigació | Arxiu

Aquest noi resideix molt a prop d'aquest establiment hostaler, propietat, a més, de la seva família. Allà havia treballat amb regularitat, encara que en aquests moments ja no ho feia.

Els investigadors van intentar saber si aquell instant va poder ser captat per les càmeres de videovigilància, ja fossin les de trànsit a la citada rotonda o les del mateix bar. Però es van trobar que la informació d'aquests aparells ha estat en va.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
El lloc on va ser trobada Esther López, analitzat per la Guàrdia Civil | Europa Press

Segons sembla, totes dues graven sobre el contingut ja gravat amb molt poques hores de marge. Per tant, si en algun instant va captar el cotxe d'Óscar deixant Carlos a casa seva, per seguir el viatge amb Esther, tot això es va esborrar.

Després de conèixer-se aquest detall, no hi ha cap dada objectiva que pugui donar suport al testimoni facilitat pels dos nois. Un va ser cridat a declarar després que es descobrís que havien amagat una parada prèvia abans del restaurant.

La noia havia estat amb ells dos en un altre lloc que era desconegut pels agents. En concret, es tractava d'un paratge conegut com a 'Los Bodegas'. Llavors, una cosa va poder passar allà que acabaria marcant la resta de la nit.

Hi ha moltes incògnites sobre el que va passar, i més coneixent el fatal desenllaç de la història. Tot i això, els agents han tornat a aconseguir una còpia del que van gravar les càmeres les hores prèvies a la troballa del cos de la jove.

Fotomuntatge d'Esther López i un cotxe inspeccionat per la policia científica
Esther López havia desaparegut el passat 12 de gener | CatalunyaDiari

I és que volen corroborar la versió que posseeix la Guàrdia Civil, que algú va traslladar el cadàver que va ser trobat dissabte en una cuneta als afores de Traspinedo.

Esther López, un cas amb molts dubtes

Hi ha molts dubtes sobre què va poder passar amb Esther López el dia que va desaparèixer. No obstant això, en tot cas, els investigadors es mostren molt optimistes.

La carretera que arriba al punt on va ser trobada compta amb poc trànsit a la nit i això facilitaria el rastreig de vehicles. Però també saben que hi ha altres camins per accedir al lloc on va aparèixer. Possiblement, els que traslladessin el seu cos intentessin esquivar les càmeres.

Però els esforços dels agents no només s'hi concentren. També hi ha un gran interès per conèixer què va passar la nit de la desaparició d'Esther López i amb qui va passar les darreres hores.