Muntatge amb una foto de la despareguda.

El cas d'Esther López, a punt d'acabar: Els dos sospitosos finals

Després d'eliminar altres persones de la llista, hi ha dos sospitosos al punt de mira per la mort d'Esther López

La desaparició i la mort d'Esther López continua sent un misteri sense resoldre de moment. És cert que s'han fet passos importants en aquest sentit, com descobrir que ella va ser atropellada.

 

Suposadament, ser atropellada per un cotxe li va provocar serioses lesions, de les quals podria haver-se recuperat si no hagués estat abandonada a la seva sort.

El que encara no se sap és qui és o qui són els responsables del que li va passar. Tanmateix, sembla que s'està més a prop de descobrir-ho. Pel que sembla, els que porten el seu cas ja estan centrats en dos sospitosos: Ramón, 'el Manitas', i Óscar, amic de la val·lisoletana.

Ramon, el primer sospitós en el cas d'Esther López

Tot just produir-se la desaparició d'Esther López, la Guàrdia Civil va començar a demanar pistes i a prendre declaració als amics, familiars i veïns. D'aquesta manera, es va poder arribar fins a Ramón, que havia arribat a explicar que l'havia vista. Fins i tot va dir que la noia li havia trucat dies després que es perdés la pista.

Per aquest motiu, se'l va aturar i tant el seu vehicle com el seu habitatge van ser analitzats al mil·límetre per intentar trobar alguna prova. Però no es va trobar cap mostra biològica de López, per la qual cosa va ser posat en llibertat.

Muntatge fotogràfic d'Esther López i Ramón 'El Manitas'
Ramón va ser la primera persona que va fer sospitar als investigadors i continua així | Catalunya Diari

Així i tot, continua mantenint des de llavors la prohibició de sortir d'Espanya així com l'obligació de comunicar qualsevol canvi de domicili. La raó d'aquestes mesures és que, tot i que tot indica, en principi, que no hi va tenir res a veure, no se'n descarta res. Sí, no es rebutja que en qualsevol moment pugui aparèixer una prova que ho torni a assenyalar, malgrat que la seva germana declara obertament la seva innocència.

Óscar, l'últim que la va veure amb vida, és al punt de mira

Dos van ser els amics amb els quals Esther López va estar al final de la nit: Carolo i Óscar. I tots dos han estat des del primer moment al punt de mira de la investigació. El principal motiu d'això és que van amagar una informació important: havien fet una parada en el seu trajecte per consumir drogues.

Això sí, s'ha pogut saber que no havien explicat aquesta dada per motius diferents. El primer dels col·legues de la val·lisoletana no ho va dir perquè no es recordava. Bona mostra d'això és que ni tan sols sabia que s'hi havia fet fotos.

Aquesta situació, i el fet que s'ha pogut comprovar que ja era a casa dormint quan López va desaparèixer, l'han fet ser eliminat de la llista de sospitosos. I a això també hi ha contribuït el que en tot moment s'ha mostrat disposat a col·laborar-hi.

Fotomuntatge d'Esther López i el restaurant La Maña
Carolo ha estat descartat, però Óscar continua estant al punt de mira | Google Maps

Però Óscar segueix estant al focus de la Guàrdia Civil. Primer, perquè, suposadament, ha caigut en diferents contradiccions al llarg de les declaracions. Segon, perquè va amagar la parada de manera voluntària i tercer, perquè va ser l'última persona que la va veure amb vida.

'El Manitas' i aquest amic de la noia són els que fins ara segueixen sent els que més provoquen els recels dels investigadors. I molt aviat se'n podria sortir de dubtes sobre la culpabilitat o innocència.

Segons Ok Diario, dues proves que es realitzaran els pròxims dies «marcaran la diferència perquè un d'aquests dos noms es postuli com el que tingui la clau de la desaparició i mort d'Esther». Caldrà esperar per tant, però sembla que la resolució del cas ja és imminent.