Fotomuntatge d'Arthur i Alina

La confessió d'un assassí a Espanya: «Li vaig tallar el coll perquè no patís»

L'assassí d'Alina admet que li va clavar setze punyalades i la va llençar a un contenidor, però diu que va perdre el cap per gelosia

Arthur, l'exsoldat de la Marina holandesa acusat de matar la seva parella, Alina, a Moraira (València) el 15 de febrer del 2020, ha reconegut els fets. Al judici, que va començar ahir, va admetre que la va apunyalar fins que la va matar i després la va llençar a un contenidor. Tot i això, diu que li va tallar el coll perquè no patís.

En un clar intent d'obtenir una pena reduïda, l'assassí va intentar edulcorar els fets i va dir que havia perdut el cap per la gelosia. Però el succés és molt greu. Arthur va clavar setze punyalades a la jove, li va tallar la jugular, va amagar el cadàver tot el cap de setmana i finalment el va llençar a les escombraries.

L'acusat regentava una immobiliària a Moraira, on treballava la víctima, que a més era la seva parella sentimental. Ell és holandès i està a punt de fer 60 anys, i ella era una romanesa de 36. La Fiscalia i l'acusació demanen vint-i-cinc anys de presó per a l'assassí i una indemnització per a la mare de la víctima i el seu fill, de 14 anys.

Gelosia i acarnissament

Dos dies abans del crim, l'acusat havia sorprès la seva parella amb un altre home, i això li va fer esclatar la còlera. La nit dels fets, la va estar perseguint per diversos bars fins que la va veure fent-se un petó amb un altre home en un pub. Arthur i Alina van discutir, van sortir del local i es van dirigir a la immobiliària.

Fotomuntatge d'Alina i Arhur
Alina i Arhur es portaven vint-i-cinc-anys | Catalunya Diari

Alina va anar al lavabo i ell va aprofitar per agafar un ganivet de quinze centímetres de fulla i agredir-la. La primera punyalada va ser a traïció, per l'esquena, sense que la víctima es pogués defensar. Hi va haver quinze ganivetades més i, segons va confessar ell mateix, «mentre agonitzava, li vaig passar el ganivet pel coll».

Ahir, Arthur va declarar a l'Audiència Provincial d'Alacant, a l'arrencada del judici pel crim d'Alina. Diu que va perdre el cap perquè estava molt gelós i que tenia les facultats mentals afectades pel consum d'alcohol i cocaïna. I això va ser una confessió a mitges, ja que només va respondre a les preguntes del seu advocat.

La confessió de l'assassí

«Vaig  comès una falta molt greu. Vaig matar una persona i no tinc excusa per a això; no ho hauria d'haver fet mai», ha declarat. La fiscalia i la defensa han negociat una reducció de pena, fins als disset anys de presó. Però l'acusació exercida per la mare de la víctima s'hi ha negat, així que es manté la petició de vint-i-cinc anys.

Fiscalia i acusacions coincideixen en l'aplicació d'agreujants per acarnissament i crim masclista. Després de matar Alina, Arthur se'n va anar a casa seva, i l'endemà al matí va tornar a la immobiliària. Va embolicar el cadàver amb una manta i un nòrdic, va netejar la sang i va deixar el cos allà fins el dia següent.

El dilluns, 17 de febrer de 2020, va carregar el cadàver al cotxe i el va portar fins a una urbanització a l'altra punta del poble per a llençar-lo a un contenidor de residus. A les vuit del matí, els operaris del servei de recollida van trobar el cos. Alina anava vestida de festa i tenia punyalades per tot el cos i un tall al coll.

Així ho van descobrir

No va ser gaire difícil trobar l'assassí, perquè en una punta de l'edredó hi havia un cognom escrit a mà amb un retolador. Així van arribar fins a Arthur Karvink i la seva parella, Alina. La noia estava desapareguda, però el seu home no ho havia denunciat, així que van lligar caps i van procedir a detenir-lo.

Arthur se'ls va avançar i es va entregar ell mateix a la comissaria, on va confessar els fets. Segons va declarar, «dissabte, 15 de febrer, vaig trobar l'Alina fent-se un petó amb un altre home al bar Cucaracha, i no era la primera vegada que ho feia. Jo havia begut. Em vaig acostar a ella i li vaig dir que ja n'estava fart».

Alina i Arhur somrient
Arhur i Alina tenien una relació turbulenta | Catalunya Diari

Els testimonis asseguren que ella va continuar fent-se petons com si res amb l'altre home i que ell va marxar del local molt nerviós. Alina se'n va anar amb l'home amb qui s'havia estat petonejant i va tornar vint minuts després perquè s'havia oblidat el bolso. Es va dirigir a la cambrera amb una frase premonitòria: «Queda-te'l; el meu marit em matarà».

Sempre el perdonava

Es van tornar a trobar poc després, i segons ell, li va demanar que anessin a la immobiliària «a fotre'ns cocaïna, com altres vegades». Assegura que no pensava matar-la, però que «mentre era al lavabo va començar a dir-me que era un mal home, i se'm van creuar els cables». Aleshores va agafar el ganivet carnisser.

Abans de clavar-l'hi, li va dir: «Tu sempre amb els teus putos homes», i ella va aixecar els braços per a defensar-se. «Ella cridava: "amor, no", però jo la vaig apunyalar dues vegades més al pit, va caure a terra, i jo em vaig tirar a sobre seu, estava fora de mi», ha declarat. «Li vaig passar el ganivet pel coll i em vaig asseure a la foscor fins que va deixar de respirar».

Arthur i Alina es portaven vint-i-cinc anys, i discutien contínuament. Uns mesos abans, van tenir una baralla en què va haver d'intervenir la policia, i van posar una ordre d'allunyament a Arthur. Però, com molts altres cops, va comprar el perdó de la seva dona regalant-li flors.