Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge Esther López i guardia civil

El cas Esther López ja té una sola direcció: son hores crítiques

La investigació de la mort d'Esther López és en un moment crucial

El cas d'Esther López té la Guàrdia Civil treballant sense parar per conèixer què li va passar i qui són els responsables de la seva mort. I ara la investigació sembla que està en una única direcció. Sí, és a l'hora de poder conèixer els resultats de dues proves que seran claus en la resolució.

Aquestes hores que s'estan vivint i que es viuran en descobrir les conclusions esmentades són crucials per resoldre tots els enigmes.

La investigació d'Esther López, pendent de dues proves

L'autòpsia del cadàver i les anàlisis dels vehicles dels sospitosos principals són alguns dels exàmens que s'han fet fins ara. I aquests últims dies s'han dut a terme dos més que són vitals per resoldre el cas.

Pel que sembla, segons Ok Diario, «els investigadors esperen els resultats de dues proves de laboratori per poder demostrar científicament les seves sospites». Això sí, no exposa quines són aquelles que s'han dut a terme, malgrat que sí que explica que són de tipus tecnològic i científic.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
S'estan esperant els resultats de dues proves que poden ser fonamentals | Europa Press

De la mateixa manera, cal subratllar que aquestes no són importants a l'hora de conèixer el responsable de què ha passat, fet que sembla que es té més o menys clar. Exactament són rellevants a l'hora de conèixer realment quines van ser les circumstàncies que van envoltar la mort de la noia. I és que aquestes són les que determinaran quin delicte s'enfrontarà l'autor.

Per tant, s'ha vingut a indicar que aquestes hores i les properes seran crucials en el cas, ja que permetrien resoldre'l definitivament. I això és una cosa que desitja la família d'Esther, que viu un autèntic malson des del dia 12 de gener, que va ser quan ella va desaparèixer.

La mort d'Esther López i tot el que se'n sap

Diverses són les hipòtesis que han sorgit sobre com va morir López i sobre si va estar tot el temps a la cuneta on va ser trobat. Tot i això, la Guàrdia Civil sembla tenir ja molt clars determinats aspectes.

Així, en primer lloc, sap que va ser atropellada per un vehicle de certa alçada. No haver estat atesa de les lesions i haver estat a la intempèrie durant la matinada, en què es van registrar baixes temperatures, van fer que acabés perdent la vida.

En segon lloc, segons aquest mitjà, s'ha descartat que la noia estigués 24 dies al lloc on es va trobar. Les marques que apareixen en un cos quan ja no circula la sang van ser trobades a la part posterior, a l'esquena. Això deixa de manifest que va ser moguda, ja que quan es va donar amb el seu cos aquest es trobava de cap per avall.

És a dir, que si hagués estat tot el temps allà i en aquesta posició, les esmentades lleugeres cadavèriques haurien nascut a la part frontal.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
La Guàrdia Civil té clar que Esther López va ser atropellada i el seu cos va ser mogut | EP

Es té clar que una o diverses persones la van llançar a la cuneta perquè la seva postura no és la típica de qui pateix un atropellament. A més, la forma i el lloc on es van trobar la seva motxilla i el seu mòbil també recolzen aquesta teoria.

Tots aquests són els punts a què s'han arribat en el cas, que té, que se sàpiga, dos sospitosos. D'una banda, Ramón, un veí de la zona. I d'altra banda, Óscar, amic d'ella i la darrera persona que la va veure amb vida.