Refugiades del conflicte d'Ucraïna

S'escapa de la guerra a Ucraïna i mor en una gasolinera a Catalunya: es va desplomar

Va morir per la síndrome de classe turista a causa d'estar moltes hores sense moure's

La matinada de dimecres passat va morir una refugiada ucraïnesa de 64 anys en una gasolinera de Tàrrega, mentre que el conductor del vehicle en el qual viatjava va parar en una benzinera a la capital de l'Urgell per fer un descans.

Segons informa el diari 'Segre Premium', una treballadora de l'àrea de servei va donar l'avís, quan va veure que la dona queia a terra. Així, va donar l'alerta al voltant de les quatre de la matinada aproximadament.

Viatjava amb la seva neta 

La víctima de la tragèdia, escapava de la guerra d'Ucraïna acompanyada de la seva neta menor d'edat. Les dues, es dirigien a Madrid.

Servei de Protecció de Menors

La petita de la familiar que havia perdut la vida, es va dirigir, juntament amb les autoritats, a la comissaria de la localitat. 

Un cop allà, es van iniciar els tràmits amb el Servei de Protecció de Menors.

Va morir per la síndrome de la classe turista

El mitjà de la capital del Segrià, 'Segre Premium', ha pogut confirmar avui que la difunta que fugia de la invasió Russa, va morir a conseqüència de l'anomenat síndrome de la classe turista.

Aquesta patologia anomenada, també, trombosi venosa, és un problema vascular que pot produir-se per no moure's durant un llarg període de temps.

D'aquesta manera, pot provocar l'aparició de coàguls en les extremitats inferiors.

Arriba el primer grup d'ucraïnesos a Lleida

Una vintena de dones i infants ucraïnesos procedents de Guissona, la Segarra, ha arribat aquest dimarts al matí a Lleida per tramitar la sol·licitud de protecció temporal que els permetrà accedir al permís de residència i de treball. 

Es tracta del primer grup que arriba a la comissaria de la policia espanyola a Lleida en coordinació amb els ajuntaments que han organitzat autobusos per facilitar aquests trasllats. 

L'Ajuntament de Guissona traslladarà una cinquantena de persones més entre dimecres i dijous i l'Ajuntament de Tàrrega. 

Des de dijous passat s'han resolt 232 sol·licituds d'ucraïnesos que s'han acostat a les dependències policials. 

A partir d'ara caldrà demanar cita prèvia.

Obtindran permís de residència i treball

La subdelegació del govern espanyol a Lleida ha estat l'encarregada de reservar aquests dies per agilitzar aquests tràmits que es fan a la comissaria de la policia espanyola a Lleida

S'hi ha destinat 12 persones per preparar la documentació necessària perquè les persones refugiades puguin obtenir el permís de residència, accedir al món laboral, rebre ajuts o obrir un compte bancari, entre d'altres.