Katya, la gimnasta morta a un bombardeig rus

Katya, la gimnasta ucraïnesa de només 11 anys que ha mort en un bombardeig rus

Katya Dyachenko tenia un futur prometedor al món de l'esport

Ningú se salva de patir les conseqüències de la guerra que protagonitzen Rússia i Ucraïna, ni tan sols el món de l'esport, que està de dol després de conèixer la trista notícia. El conflicte bèl·lic deixa greus seqüeles, entre elles, els milers de morts de civils de manera injusta.

També han estat molts els nens que han mort durant la baralla, amb tota una vida al davant. És el cas de la gimnasta ucraïnesa Katya Dyachenko, de només 11 anys, que s'ha acomiadat d'aquest món després d'un atac de l'exèrcit rus.

Una de les promeses esportives més importants d'Ucraïna ha mort, i les xarxes socials s'han omplert de missatges en contra de l'ofensiva russa. No obstant això, sembla que a Vladímir Putin no li ha importat gens ni mica.

Primer pla de Vladimir Putin.
Sembla que a Vladímir Putin no l'afecta gent que s'estigui morint gent innocent | GTRES

 

Rússia no té pietat per ningú

Katya Dyachenko és una altra de les menors que han perdut la vida durant la guerra entre Rússia i Ucraïna. Concretament, va morir enterrada a les runes després de ser atacada pels bombardejos russos, que van destruir casa seva a Mariúpol.

El món sencer ha estat coneixedor de l'horrible tragèdia gràcies a la seva entrenadora, que ha compartit la informació a través d'un comunicat al seu compte d'Instagram. Anastasia Meshchanenkov, la docent de la víctima, ha mostrat el seu dolor profund mitjançant unes paraules, que han anat acompanyades d'una imatge en què surten tant l'alumna com la mestra.

L'entrenadora ucraïnesa va afirmar que Katya Dyachenko «havia de conquerir l'escenari i regalar somriures al món. De què tenen la culpa els nens?». I és que, amb tota la vida al davant i sense cap culpa, molts nens d'Ucraïna, entre ells la jove esportista, han abandonat aquest món de manera injusta i cruel.

Cadàvers després d'un atac de l'exèrcit rus a Ucraïna
Rússia no té pietat contra Ucraïna i està deixant que molta gent innocent mori | Europa Press

 

La mort de Katya ha deixat tocada la població mundial

Anastasia no ha estat l'única persona que ha informat sobre la trista mort de Katya. Anna Prutova, parlamentària ucraïnesa ha deixat unes emotives paraules a la xarxa social Twitter.

«Aquesta és la nostra gimnasta Katya Dyachenko. Té 11 anys i va morir sota la runa a casa seva a Mariupol quan un míssil rus la va aconseguir i la va destruir per complet. Podria haver tingut un futur brillant al davant com a jove campiona d'Ucraïna, però en un segon ella se n'havia anat».

Una publicació que no ha trigat a compartir-se pels internautes, que han volgut donar el condol i mostrar la tristesa en ser coneixedors de la mort de la jove esportista.

Una altra de les persones que s'han manifestat sobre la pèrdua ha estat la gimnasta búlgara Iliana Raeva, presidenta de la Federació Nacional de Gimnàstica Rítmica a Bulgària.

«No ho puc creure, la nostra col·lega ucraïnesa va compartir aquesta terrible tragèdia. Aquesta criatura meravellosament tendra ja és un àngel. Lamento que visquem en un món tan cruel», va expressar la responsable de l'entitat.

L'esport es vesteix de negre

La mort de Katya Dyachenko no és la primera que lamenta el món de l'esport des que va esclatar la guerra entre Rússia i Ucraïna. I és que des dels primers dies del conflicte bèl·lic que joves promeses amb molt de futur han perdut la vida.

Esportistes morts a Ucraïna
Moren dues promeses del futbol ucraïnès a la guerra | Catalunya Diari

És el cas de dos futbolistes ucraïnesos com són Vitalii Sapylo, de 21 anys, i Dmytro Martynenko, de 25. L'exèrcit rus, que no té pietat amb absolutament ningú, ha provocat milers de morts de gent innocent.