Imatge d'una ambulància.

Mor un nen de 5 anys a casa seva a Espanya: hi ha dos ferits més

El menor era a la mateixa habitació que els seus avis quan va començar el foc

Tràgic succés per un greu incendi d'un pis a Almoradí (Alacant). Un nen de tan sols 5 anys ha perdut la vida i dues persones més, un home i una dona de seixanta anys, han resultat ferides. Es tracta del segon incendi greu en només unes hores a Espanya.

La matinada del dia anterior, tres persones d'una mateixa família van morir en un incendi a Okondo, a la província d'Àlaba. El foc va impedir que tres germans octogenaris poguessin sortir de la casa, quedant, així, atrapats per les flames. L'incendi va ser tan gran que va deixar la casa reduïda a cendres.

Amb l'incendi que va tenir lloc de matinada i el d'ahir a la nit ja són quatre les persones mortes pel foc en menys de 24 hores a Espanya.

Així van passar els fets

L'incendi es va saber ahir a última hora de la tarda en un habitatge familiar de la localitat alacantina d'Almoradí. El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) va rebre un avís d'incendi dijous a les 20.50 hores. Immediatament van mobilitzar dues unitats del Samu i una unitat de Suport Vital Bàsic.

Fotografia d'una ambulància.
El menor era el que estava més greu. | EL MUNDO

Al lloc del succés hi havia tres persones afectades, la més greu d'elles un nen de poca edat. El menor va ser atès primer pels efectius del Samu, que van procedir a fer una reanimació cardiopulmonar avançada. Van intentar mantenir el nen amb vida i estabilitzar-lo, però no va ser possible.

Els efectius mèdics van certificar la mort del nen al mateix lloc i van atendre dues persones més afectades. Es tractava d'un home i una dona d'entre 60 i 65 anys, que van ser traslladats a l'hospital. Van ser atesos per inhalació de fum i portats al centre hospitalari Vega Baja de Oriola.

Eren dos avis i el seu net

El nen mort i les dues persones ferides eren família i vivien al pis afectat. Segons ha explicat el regidor de Policia, Alfonso García, el menor estava acompanyat pels seus avis en una de les habitacions quan va començar el foc.

Els adults van intentar apagar el foc pels seus propis mitjans en lloc d'abandonar la casa, un error molt greu. Durant aquest temps el menor va inhalar molt de fum i va patir un col·lapse respiratori. Quan van arribar les emergències ja va ser massa tard.

Els bombers del Consorci Provincial d'Almoradí van anar a la casa, juntament amb la Policia Local i la Guàrdia Civil. Bombers i policies van entrar al pis afectat per rescatar el nen, que estava inconscient. Els metges van intentar salvar-li la vida, però no hi havia res a fer.

Imatge d'un bomber apagant un foc
És el segon incendi greu en tot just unes hores. | Cedida

Poc després, la mare del menor va anar al lloc dels fets per fer-se càrrec de la situació. L'àvia va ser atesa pels efectius mèdics i està en estat greu per inhalació de fum. Una agent de la policia local també ha hagut de ser traslladada a l'hospital.

Un terrible succés que no ha deixat indiferent a ningú, sobretot si tenim en compte que no ha passat tant de temps entre l'incendi d'Okondo i aquest. Unes tragèdies que han deixat devastat a tothom.