Imatge frontal d'un helicòpter del SEM volant

Un català perd la vida al Pirineu mentre escalava

Els fets van succeir aquest passat dissabte, 24 de juliol, al pic de la Troumouse, dins del terme municipal de Bielsa, al Pirineu d'Osca

Aquest dissabte, 24 de juliol, un home, veí de Barcelona, va morir mentre escalava el pic de la Troumouse. Aquesta muntanya està situada a Bielsa, al Pirineu aragonès. Concretament a la zona muntanyosa de la província d'Osca.

La Guàrdia Civil va rebre una alerta aproximadament a les 13.00 hores del migdia. El company de l'escalador de 55 anys va informar el cos de la policia espanyola que havia sentit un soroll d'una caiguda de pedres i crits de socors. Tot i això, va explicar que no podia veure si havia passat alguna cosa.

Així doncs, el Grup de Rescat Especial d'Intervenció en Muntanya (GREIM) del municipi de Boltanya va traslladar-se fins al lloc dels fets. El cos especial de la Guàrdia Civil va trobar el cos sense vida de l'alpinista en un canal del pic aragonès. Es van demanar reforços per poder rescatar el cos de l'escalador i rescatar el company que encara estava a la paret, però il·lès.

A causa del fort vent les tasques d'evacuació van ser complicades. L'helicòpter de rescat va fer diversos intents per arribar fins a la zona de l'alpinista barceloní il·lès. Malgrat això, el van poder evacuar fins a Boltanya, a Osca.

Un cop acabada l'evacuació, l'equip de rescat va baixar fins al lloc on es trobava l'escalador mort i va poder ser extret de la zona.

Tres les víctimes mortals al Pirineu en una setmana

Amb aquesta mort, ja són tres els casos d'excursionistes o alpinistes que moren al Pirineu. Fa una setmana, el 19 de juliol, un altre home barceloní va morir al Pirineu aragonès. Concretament, al pic de Balaitús, on el difunt escalava amb dos acompanyants més.

L'incident va passar mentre l'home i una companya asseguraven la corda a un tercer escalador que els acompanyava. Aquest es va separar del massís i va caure sobre el difunt. La Guàrdia Civil va traslladar la dona en un estat greu a l'hospital de Saragossa.

El dimecres 21 de juliol un jove atleta, també veí de Barcelona, va morir al vessant francès de la serralada. El noi de 25 anys formava part d'un grup de tres homes que anaven camí al Vinyamala, un pic al sud de França, a prop de la frontera amb l'Aragó.