Avió estavellat a Etiòpia

Un català, entres les víctimes de l'accident d'avió a Etiòpia

Els 157 passatgers que viatjaven el l'avió van morir, entre ells es trobava un veí de Granollers

L'aerolínia, Ethiopian Airlines, operadora habitual del vol amb trajecte d'Addis Abeba, capital d'Etiòpia, fins a la capital de Kènia, Nairobi,  va confirmar ahir, 10 de març, el tràgic sinistre d'un avió que duia 157 persones a bord.  El Boeing 737, amb 149 passatgers i vuit tripulants, es va  estavellar aquest passat diumenge només enlairar-se. Lamentablement, la companyia ha comunicat que no hi ha hagut supervivents. 

Entres les víctimes de l'accident, hi ha en Jordi Dalmau Sayol, un veí de Granollers de 46 anys. Segons 'el9NOU', la família ha explicat que l'home viatjava en el Boeing 737 de l'aerolínia Ethipoian Airlines per motius professionals. Dalmau era enginyer químic i treballava per l'empresa Almar Water Solutions a Madrid, especialitzada en el desenvolupament d'infraestructures d'aigua.

La víctima havia viatjat a Etiòpia, perquè s'encarregava de la primera planta dessaladora de gran capacitat a Kènia, la qual havia de subministrar més de 100.000 metres cúbics d'aigua diaris a més d'un milió de persones a Mombasa. 

L'avió va estabellar-se poc despres de despegar

El conseller delegat de l'aerolínia, Tewolde Gebre Mariam, va anunciar en una roda de premsa que les víctimes procedien d'un total de 33 païsosEntre elles es troben dos espanyols, un d'ells el veí de Granollers, 32 kenians, 9 etíops, 18 canadencs, 8 italians, 8 xinesos, 8 estatunidencs, 7 britànics, 7 francesos i 6 egipcis. La companyia ha activat un centre d'informació i un número de telèfon per poder atendre als familiars i amics dels passatgers que viatjaven en aquest vol. 

Segons 'España Diario', el Boeing 737 amb vol ET302 s'havia enlairat a les 8.38 hores d'aquest passat diumenge, hora local, i transcorreguts només sis minuts des del seu enlairament de la capital d'Etiòpia va desaparèixer del radar. Des d'Ethiopian Airlines van publicar un comunicat on s'explica que l'avió s'havia estavellat al voltant de la ciutat de Bishofut, que està situada a 62 quilòmetres al sud-est de la capital Addis Ababa.