URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Cau una organització criminal dedicada al tràfic internacional de cocaïna que operava a Catalunya

La investigació va començar quan es van localitzar 1.413 quilos de droga en una empresa de Sant Boi

Mossos i detingut en el desmantellament d'una organització criminal el 4 de febrer de 2020
Els Mossos d'Esquadra han detingut 14 persones | Mossos d'Esquadra

Desmantellada una organització criminal que traficava a escala internacional amb cocaïna. En l'operatiu dels Mossos d'Esquadra que es va desenvolupar la setmana passada també hi va participar l'Europol. El resultat de l'operació va deixar 14 detinguts per delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

La investigació va començar el 18 de desembre del 2018, quan es van localitzar 1.413 quilos de cocaïna en una empresa de Sant Boi de Llobregat ocults a l'interior de 800 caixes de folis importades des del Brasil. El grup tenia un complex entramat empresarial per blanquejar els beneficis.

Els treballadors van trobar els paquets sospitosos

Quan els treballadors de l'empresa de Sant Boi van trobar els paquets sospitosos van informar els Mossos, que van iniciar una investigació tutelada pel jutjat de primera instància i instrucció número 1 del mateix municipi. Aquell mateix dia, ja es van detenir dues persones de nacionalitat espanyola que tenien l'encàrrec de traslladar la cocaïna interceptada fins a un punt de la comarca del Baix Llobregat.

Els investigadors van centrar les sospites sobre un dels responsables de l’empresa importadora i destinatària de les caixes de folis. Van acabar identificant fins a deu persones que havien participat en alguna de les fases per aconseguir l’adquisició, el transport i la introducció de la droga des de Brasil, i van acabar sent tractades com una organització criminal, per aquest motiu els Mossos van demanar la col·laboració de l'Europol per obtenir més dades i determinar la capacitat d’actuació en àmbit europeu.

L’entramat criminal estava fent els preparatius per introduir un nou carregament de cocaïna a través de Rotterdam (Països Baixos). Per això, la magistrada que dirigeix la causa va sol·licitar la col·laboració de les autoritats del país perquè obtinguessin dades sobre una altra organització que havia de participar en la introducció d’un nou enviament de 200 quilos de cocaïna que, finalment, no es va produir.

  

 testaferros dificultar identitat

El blanqueig es feia principalment a través d’adquisicions immobiliàries i la inversió en nous negocis, com en el cas d’un dels principals investigats, que acabava d’obrir un negoci de venda de roba d’exclusives firmes comercials a Barcelona. Però a més, un altre sistema que feien els caps de la trama per blanquejar diners era l’ús de 'mules' que realitzaven periòdicament ingressos en efectiu per imports petits en diverses entitats bancàries.

Dimarts passat es van fer 14 registres

El dimarts dia 4 de febrer la policia va dur a terme un operatiu policial amb catorze ordres d’entrada i escorcoll acordades pel jutjat instructor a Barcelona on hi van col·laborar analistes d’Europol. Els escorcolls es van fer a La Palma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Cornellà, La Seu d’Urgell, Valls, Salou , Castell de Montornès i també es va practicar una entrada i escorcoll en un immoble de Maó (Menorca).

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari