Foto de 'La Manada' als Sanfermines

En cerca i captura el català que va difondre fotos de la víctima de 'La Manada'

L'home no s'ha presentat al judici d'aquest dimecres

La magistrada del jutjat penal número 1 de Barcelona ha dictat aquest dimecres una ordre de recerca i captura d'un acusat de difondre públicament dades personals de la víctima de la 'manada' de Pamplona.

L'home no s'ha presentat al judici d'aquest dimecres per un delicte contra la integritat moral i un de revelació de secrets per publicar en un fòrum d'internet el nom, cognoms, DNI, data de naixement, lloc de residència, universitat i una foto de la jove violada durant els 'Sanfermines' del juliol del 2017.

Fiscalia, acusació particular i popular li demanen entre dos anys i mig i tres anys de presó, 6.000 euros de multa i 5.000 d'indemnització a la víctima, mentre que el seu advocat, que demanava l'absolució, ha renunciat a la defensa.

Veí de Barcelona, exmilitar i de 40 anys 

Es tracta d'un veí d'Horta-Guinardó, d'uns 40 anys, exmilitar i amb antecedents, que, durant la fase d'instrucció, l'acusat va dir que només va penjar en un fòrum una captura de pantalla feta d'una altra pàgina web pública. Per fer-ho es va connectar al wifi d'una veïna.

El cas de La Manada encara porta cua 

José Ángel Prenda, Alfonso Jesús Cabezuelo, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero i Ángel Boza són els membres de 'La Manada'. Els cinc joves, nascuts i criats a Sevilla, van ser els protagonistes d'una agressió sexual en grup l'any 2016. Els fets van passar a Pamplona i van provocar un canvi de paradigma en la manera com la justícia valorava aquests fets. 

Els cinc amics tenien un grup de WhatsApp anomenat La Manada. Raó per la qual el cas es va catalogar com 'El cas de la Manada'. En aquest grup, presumiblement, treien pit de tot el que feien quan sortien plegats. 

Els fets de San Fermín es remunten a la nit del 7 de juliol de 2016. José Ángel Prenda va conèixer la víctima, amb qui va tenir un primer acostament íntim en una plaça. Aleshores li va demanar que marxessin a un lloc més apartat. 

Els joves van entrar en un portal i allà van esperar 'El Prenda' i la víctima. En aquest espai, els cinc joves van participar d'una violació grupal amb fel·lacions i penetració vaginal i anal. Finalment, van robar el mòbil de la víctima i van marxar.