Esther López somrient

Gir radical al cas d'Esther López: encara era viva

Diversos indicis corroboren que Esther López encara no havia mort l'endemà de la desaparició

Amb el pas de les hores es van coneixent nous detalls sobre el cas d'Esther López. Pel que sembla, no va escriure cap missatge a la seva mare a les 5.40 del dia que va desaparèixer. Així ho confirma 'Okdiario' a l'edició d'aquest dimecres.

Es tracta d'un detall que genera molta incertesa a la família. Els investigadors van detectar moviments al telèfon a altes hores de la matinada. Tot i això, no recullen que la jove enviés cap whatsapp en aquesta franja horària.

La mare d'Esther es va adonar que no era a casa abans de les 6.00, quan es va aixecar per a anar a treballar. Va detectar que la noia no havia dormit a casa, i en vista d'això, va decidir trucar-li. Tot i això, el dispositiu ja no donava senyal, cosa que li va fer pensar en el pitjor.

Els investigadors tenen la certesa que la noia encara seguia amb vida l'endemà de la desaparició. Manegen una sèrie d'indicis que els han fet plantejar-se aquest escenari.

El 5 de febrer es va localitzar el cos sense vida de la jove a Traspinedo (Valladolid), en una cuneta. D'aquesta manera, es posava punt final a una cerca de 24 dies. Tot i això, començava una nova etapa en què calia aclarir què havia passat durant tot aquest temps.

Per als agents, el mòbil d'Esther podia ser una peça essencial en el cas. Podia revelar molts detalls del que va passar la nit en què se li va perdre la pista. Havia sortit amb uns amics a veure un partit de futbol al bar del poble, però no va tornar a casa seva.

Fotomuntatge d'una Guàrdia Civil i la cara d'Esther López, la jove de 35 anys desapareguda
El mòbil de la víctima és clau en la investigació | Europa Press

Se sap que Esther López va marxar d'un bar a les 2.30 en companyia de dos nois, Carlos i Óscar. Així ho recullen les imatges que ha aconseguit la Guàrdia Civil, on surten tots tres al local esmentat. Tot apunta que la nit va ser molt entretinguda.

En el cas de Carlos, tal com recull 'Okdiario', se li van ensenyar vídeos i fotos que, segons ell, no recordava. Sembla que diverses persones que hi havia al bar es van encarregar d'immortalitzar la reunió dels tres amics.

Mentrestant, els investigadors segueixen treballant en el telèfon mòbil de la víctima. Són conscients que pot llançar noves pistes que serveixin per a aclarir el que va passar. El dispositiu va estar activat durant la matinada, però neguen que Esther s'intentés posar en contacte amb la seva mare.

Fotomuntatge d'Esther López i els veïns de Traspinedo fent un minut de silenci per ella
Els familiars i amics d'Esther volen saber què va passar aquella matinada | Europa Press

Els agents encarregats de la investigació estan pendents que surtin els resultats de l'autòpsia i dels estudis del terminal. Pretenen que el jutjat els doni autorització per a dur a terme altres diligències.

Les últimes hores d'Esther López, controlades al minut

Han intentat reconstruir les últimes hores d'Esther López amb vida. Volen comptar amb una base científica que els permeti donar suport ferm a una teoria convincent. Ja saben què van fer la jove i els seus dos amics en un paratge que es diu Las Bodegas.

Van admetre que havien estat amb ella en aquest lloc, però no ho havien esmentat a les primeres declaracions. També hi ha evidències científiques del que van fer, segons 'Okdiario'.

La principal hipòtesi que maneja la Guàrdia Civil és que la jove va patir un esdeveniment violent abans de morir. Però volen tenir-ho tot ben lligat abans d'inculpar ningú. Els sospitosos que havien contemplat en un primer moment, ho continuen sent.

El cas d'Esther López continua marcat per la incertesa. Es desconeix si el cos va ser traslladat fins al lloc on va aparèixer. Tampoc hi ha constància que hagi estat totes aquestes setmanes al mateix lloc on el va trobar un senderista.