En cerca i captura l’acusat de robar en un taller mecànic de Manresa

El lladre va robar fins en 5 ocasions obrint la porta de l’establiment amb un comandament a distància sostret

El Jutjat Penal 1 de Manresa ha dictat una ordre de recerca i captura contra un home acusat d’haver entrat a robar cinc vegades en un taller mecànic de la ciutat, ja que s’havia apoderat del comandament a distància de la porta de l’establiment.

El processat, que en aquests moments s’enfronta a tres anys de presó, no es va presentar el dia del judici, i està il·localitzable, fet que ha activat l’ordre de detenció.

Cinc robatoris en pocs mesos

Els cinc robatoris, segons l’escrit de conclusions de la fiscalia, van tenir lloc l’any 2012, en menys de tres mesos de diferència. L’establiment afectat és el taller mecànic Garatges Poble Nou, situat al carrer de Mossèn Serapi Farré de Manresa, i que també ofereix places d’aparcament de lloguer.

L’acusat, Jamal A., és un home de nacionalitat marroquina i  major d’edat, que en el moment dels fets es trobava en situació regular a l’estat. El jurat creu que l’acusat ha tornat al Marroc, de forma que ara s’haurà de determinar la seva localització.   

L’inici dels robatoris

El primer robatori es va produir la nit del 28 al 29 d’abril del 2012. Segons la fiscalia, Jamal A. va accedir al taller trencat una finestra i, un cop a dins, va robar una aspiradora industrial, una pistola de calor, diverses eines, dos radiocassets i un motor d’arrencada, entre altres objectes.

A més a més d’aquests objectes,  l’acusat se’n va endur un comandament a distància que servia per obrir la porta del pàrquing del taller, gràcies a això Jamal A. Va poder entrar sense problemes quatre vegades més al taller.

L'acusat va trencar la finestra d'un cotxe per emportar-se la ràdio
L'acusat va trencar la finestra d'un cotxe per emportar-se la ràdio | Cedida
 

El següent robatori va ser el 25 de juny, dia en què es va tornar a endur diversos objectes, segons l’escrit d’acusació pública. A més, la fiscalia afeigeix que va forçar la porta d’un cotxe i va robar de l’interior una ràdio i altres pertinences. El lladre va tornar a entrat al taller els dies 27 de juny i 5 de juliol, dies en què es va tornar a emportar diferents objectes. L’últim dia va ser l’11 de juliol, cap a les 10 de la nit.

Tres anys de presó per l’acusat

La fiscalia considera els fets com un delicte continuat de robatoris amb força, per la qual cosa demana per a l’acusat la pena de tres anys de presó. A més a més, vol que pagui a les víctimes dels robatoris el valor de tots els objectes sostrets.

 El dia del judici, que es va assenyalar per aquest desembre passat, Jamal A. No es va presentar a la sala i no se’l va poder localitzar. Per això, el jutjat va dictar una ordre de recerca i captura, d'abast internacional, ja que es considera que ha retornat al Marroc.