Muntatge amb la foto de Christian i una ambulància

Christian, mort en una baralla en un bar: l'autòpsia serà clau

La família podria emprendre accions legals després de conèixer la causa de la mort

Qui coneixia Christian diu d'ell que mai no discutia amb ningú, que era un home correcte, amable i tranquil. Tot i això, dilluns a la tarda es va embrancar en una forta discussió en un bar de La Felguera, Langreo (Astúries). Va morir uns instants després en caure tot plegat.

Christian, de 46 anys, era client habitual de l'establiment on va passar tot, al carrer El Norte de La Felguera. Els seus familiars estan esperant els resultats de l'autòpsia per decidir si emprenen accions legals. L'altre home podria ser acusat d'homicidi imprudent.

La clau serà saber si els cops rebuts van ser la causa de la mort o va perdre la vida de manera accidental. Els familiars del difunt, devastats, han anat al bar i a la policia per trobar respostes. Al local, els clients no parlen de res més hores després de la inesperada tragèdia.

Va caure tot plegat de sobte

Segons ha explicat la propietària del local a El Comercio, a Christian «mai abans l'havia vist discutir amb ningú». No obstant això, dilluns es va embrancar amb un altre client en una baralla que va anar pujant de to fins a arribar a les empentes. La baralla va continuar al carrer, mentre els altres intentaven separar-los.

Eren les vuit del vespre i sembla que tots dos estaven ebris quan van iniciar la baralla. Els crits i l'enrenou al carrer va cridar l'atenció dels veïns i dels comerciants de la zona. En arribar la policia, els van separar, van parlar amb ells i la situació es va calmar, però llavors va passar la desgràcia.

Els dos homes van entrar dins del local amb els agents, es van donar la mà i semblava que havien arreglat les seves diferències. Tanmateix, Christian es va asseure en un dels tamborets de la barra i, de sobte, va caure tot plegat. Segons apunten els testimonis, ja s'havia queixat abans que es marejava.

Bar La Caña de La Felguera
Bar La Caña, on va tenir lloc la baralla. | Catalunya Diari

Va morir abans d'arribar a l'hospital

Christian va caure tot plegat al terra del bar davant la desesperació dels presents, ja que l'home no reaccionava. Van trucar a l'ambulància i els sanitaris van estar una bona estona intentant reanimar-lo. A les deu de la nit tocades, el van pujar a l'ambulància i el van portar a l'hospital. Van emprendre el camí cap a l'hospital Valle del Nalón, que es troba a quatre quilòmetres del local. Tot i això, el seu estat era crític i va arribar a l'hospital ja mort. Els agents desplaçats fins al lloc del succés van emprendre diligències pel que podria constituir un delicte greu.

Christian, l'home mort després d'una discussió en un bar, era originari de Buenos Aires (Argentina). Feia més de trenta anys que vivia a Astúries i era un dels clients habituals d'aquest bar. La seva companya sentimental va anar ahir a l'establiment per trobar respostes sobre els fets.

De què va morir Christian?

La clau serà saber si els cops van ser la causa de la mort o va morir per causes naturals, com ara un infart. La policia va prendre declaracions al cambrer que estava en aquells moments al bar i a alguns dels clients. També haurà de declarar la persona amb qui el difunt es va barallar.

L'home haurà de donar la versió sobre els fets i s'enfronta a possibles càrrecs per homicidi imprudent. Els pares de Christian van anar ahir a la comissaria de la Policia Nacional per estudiar possibles accions legals. Estan esperant els resultats de l'autòpsia. Si l'examen forense revela que la mort no va ser accidental, estudien emprendre accions legals perquè el cas no quedi impune. El codi penal espanyol contempla penes entre un i quatre anys de presó per homicidi imprudent. Encara que també hi ha la possibilitat que fos només una simple fatalitat.

▶️ Vídeo del dia