Test d'antígens.

Clausuren un local on es feien testos d'antígens i proves PCR sense llicència de Salut

L'espai estava ubicat al carrer Bailén de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona i el Departament de Salut han clausurat un local del carrer Bailén de la capital catalana on es feien testos d'antígens i PCR sense tenir cap mena de llicència. En aquest sentit, fonts municipals han explicat a l'ACN, que el local no tenia cap senyalització sobre la seva activitat, però les llargues cues davant l'espai va fer sospitar els veïns, que van avisar els cossos de seguretat.

Agents de paisà van entrar al local i van comprovar que es feien testos d'antígens i PCR i que cap dels responsables de l'establiment tenia formació mèdica. Així mateix, els agents van comprovar que el Centre Mèdic Posta de Sol no estava homologat pel Departament de Salut de la Generalitat. En aquest sentit, els clients pagaven 30 euros per un test d'antígens i 70 per una PCR.

Segons ha avançat 'Nació Digital', l'operatiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona es va activar el passat 29 de desembre. El mateix mitjà ha assegurat que, tot i que s'ha tancat el local del carrer Bailén, el Centre Mèdic Posta de Sol continua oferint els seus serveis en un nou local al carrer Floridablanca de la ciutat comtal, publicitant-se a través d'Internet.

Tests ràpids a preu de PCR

Segons ha explicat 'Nació Digital', durant la inspecció sanitària que es va fer a les instal·lacions, les PCR que s'oferien eren fraudulentes, ja que es tractava de tests ràpids que es cobraven a preu de PCR. En aquest sentit, abans de la inspecció des de Salut es va sol·licitar informació al centre mèdic, que no va superar l'examen.

Els certificats dels tests estaven signats per un doctor que és titular de tres societats amb seu a Madrid. El citat mitjà ha assegurat que el Centre Mèdic Posta de Sol presentava al seu local una acreditació del laboratori IGA Genetics, que compta amb autorització de la Junta de Castella i Lleó des del passat mes de novembre, però no de la Generalitat.

En aquest sentit, per poder fer tests a Catalunya cal comunicar al Departament de Salut l'obertura de l'establiment, complir una sèrie de requisits i rebre l'autorització i el registre.