Imatge d'una nena agenollada davant del capellà a punt de fer la comunió

Una comunió acaba amb diversos ferits a Espanya després d'una baralla per la música

Fins a vuit patrulles de la Policia es van presentar al lloc per dispersar la multitudinària baralla

Amb l'entrada de la calor arriben els dies de celebrar les comunions. Uns sagraments religiosos que encara persisteixen en algunes famílies on els nens són els autèntics protagonistes.

No obstant això, en aquest cas, allò que havia de ser motiu de festa i celebració es va convertir en una autèntica batalla campal. Diverses patrulles de la policia van haver de presentar-se al restaurant on se celebrava el banquet per una brutal baralla entre els familiars. Una disputa que es va originar per una cosa inofensiva i que es va saldar amb diversos ferits.

Un canvi de música genera una brutal baralla entre famílies

El diumenge 12 de juny van tenir lloc, al mateix restaurant de la localitat valenciana de Xeresa, Gandia, la celebració de quatre comunions. Un gran nombre de familiars van donar-se cita per celebrar el feliç esdeveniment sense ser conscients de com acabaria.

En general, una comunió sol ser un acte familiar i tranquil ple de nens disposats a passar-s'ho d'allò més bé. I això és el que estava passant quan, cap a les vuit del vespre, es va desencadenar la tragèdia.

Imatge de diversos bancs dins d'una església mentre se celebra una comunió
Durant el banquet, el canvi de música va generar la baralla entre dues de les celebracions | MANIFESTO (GETTY IMAGES)

Alguns membres de dues comunions i veïns de la mateixa localitat van començar una batalla campal. Una pluja de cops, insults, crits i forcejaments on es van veure implicats diversos dels presents.

La raó? Una cosa tan simple com el canvi de música al restaurant. Un canvi que no va agradar a familiars d'una de les comunions i que van començar a increpar la resta com a protesta.

La reacció va ser ràpida. Una brutal baralla que va començar amb insults i forcejaments, però que va acabar anant a més a conseqüència del gran consum d'alcohol durant la celebració. Finalment, una multitudinària baralla davant dels ulls de nens i nenes presents que no entenien què estava passant.

Fins a vuit cotxes patrulla van acudir al lloc

El succés va provocar que la resta dels assistents s'avergonyissin del qual estava succeint en un acte on havia de regnar la pau i l'harmonia. Davant els seus ulls estava tenint lloc una cosa increïble que no tenia cap mena de justificació.

Lluny de relaxar-se la situació, aquesta va anar en augment i alguns assistents i responsables del restaurant van trucar al 112. Tres patrulles de la Policia Local es van personar a l'establiment i, més tard, se'n van sumar cinc més de la Policia Nacional.

Dos agents i un cotxe de la Policia Nacional al carrer
Vuit cotxes patrulla van anar al lloc dels fets | Europa Press

Els agents es van esforçar al màxim per calmar els ànims i separar els familiars implicats en un intent d'evitar que tornessin a barallar-se. Sortosament, els esforços van donar resultat i la calma va tornar al local.

Al costat de les patrulles de la Policia, també s'hi van traslladar els serveis d'emergències mèdics per tractar els ferits. El comunicat va notificar un ferit amb talls al cap, l'orella i el coll, com a resultat d'haver trencat un got al cap.

Una UVI mòbil del SUMMA 112 de la Comunitat de Madrid.
El servei mèdic va assistir fins a sis ferits després de la baralla | GTRES

L'executor dels esmenats danys va ser identificat i detingut per la Policia Nacional. A més a més, durant la baralla, un nen va resultar ferit després de rebre un cop al nas i una dona embarassada va ser llençada a terra.

Cap dels presents i implicats van haver de rebre assistència hospitalària, tret de l'home dels talls que va acudir pel seu mateix peu. Tampoc va ser detingut cap convidat més a excepció de l'agressor que va propiciar els talls a l'altre individu.

Sens dubte, un succés vergonyós que posa en evidència el costat més salvatge i primitiu d'alguns, i que diu molt de quina societat estem creant.