Muntatge de Sandra, l'assassina

Mor una nena de 9 anys per polls i acusen d'assassinat la mare i la seva àvia

Les autoritats van trobar evidències de la situació d'abandonament que vivia la víctima

Una nena de només 9 anys ha mort a Arizona (Estats Units) per una greu infecció de polls. La policia va detenir la seva mare, acusada de l'assassinat de la menor, i l'àvia, acusada d'abús infantil. Van trobar la nena amb gran quantitat d'insectes a la cara i una anèmia molt forta.

La gran quantitat de polls que havia acumulat la menor per la distracció de la seva mare li havia comportat greus problemes de salut. Ara la progenitora es troba a la presó provisional, sota fiança de 40.000 dòlars. També han presentat càrrecs contra l'àvia per l'abandonament de la menor.

Quan els serveis mèdics van atendre la menor al seu domicili van observar evidents signes de males cures. No obstant això, al principi van presentar càrrecs no relacionats amb la mort de la nena. Van ser els resultats de l'autòpsia els que van mostrar una realitat molt més crua.

La mare va trucar a emergències

El 22 de març, Sandra Kraykovich (38 anys) va trucar a emergències perquè la seva filla estava inconscient. Els socorristes del Departament de Bombers van acudir al domicili familiar, a Lakeside Casitas. Quan van arribar i van observar la situació, no van dubtar a demanar la presència de la policia.

Muntatge de Samdra Kaykovich i Ella Elisabeth
La mare i l'àvia detingudes per l'assassinat | Catalunya Diari

La petita no presentava signes vitals, i a més es trobava en un entorn degradat amb signes d'abandonament evidents. Els agents de policia van confirmar la preocupació sobre les condicions de vida i benestar de la nena. Tot i els esforços, la nena va acabar morint.

L'informe policial recull que Kelcye Kraykovich (9 anys) presentava «una enorme quantitat de polls als cabells». Després de practicar algunes diligències van detenir Sandra i la seva mare Ella Elizabeth (64 anys). Mare i àvia van ser acusades inicialment per càrrecs aliens a la mort de la nena.

Acusades d'assassinat i abús

El 19 de maig van arribar els resultats preliminars de l'autòpsia de la nena, confirmant que va morir per infestació de polls. Les bestioles havien desencadenat una anèmia crònica a la nena de nou anys. Segons el forense del comtat, també tenia una desnutrició que va conduir a la seva mort.

L'autòpsia revelava evidències mèdiques de la malaltia del fetge gras, típica dels casos de mala nutrició. La menor presentava també problemes cardíacs, fruit de totes aquestes anomalies. En conjunt, els resultats de l'autòpsia revelaven una evident manca de cura.

Amb aquestes dades a la mà, les autoritats van decidir processar la mare i l'àvia per la mort de la nena. La mare va comparèixer el 6 de juny davant del tribunal, i el jutge li va atribuir un presumpte delicte d'assassinat. Va decretar la presó provisional per a ella, sota una fiança de 40.000 dòlars.

Per part seva, l'àvia de la menor va ser posada en llibertat provisional, malgrat que també s'enfronta a càrrecs per abús infantil. La justícia considera que no van complir la seva responsabilitat de cuidar la menor, i va tenir conseqüències molt greus. Per això es deriven els delictes d'assassinat i abús.

Una gran quantitat d'insectes

De cara al judici serà determinant el testimoniatge dels metges que van acudir a socórrer la víctima. Quan van arribar al domicili familiar van trobar una nena estesa a terra i que no reaccionava a cap estímul. El més impactant va ser que tenia una gran quantitat d'insectes a la cara.

Els facultatius van comprovar després que un nombre desproporcionat de paràsits procedia dels cabells. Les bestioles havien provocat aquests danys a l'organisme de la menor que no van poder fer res per salvar la seva vida. L'autòpsia també serà determinant per emetre un veredicte.

Cap amb polls
Els polls poden causar greus problemes de salut | Arxiu

El precedent del cas d'aquesta nena és la mort de Kaitlyn Yozviak, de 12 anys, a l'estat de Geòrgia. La menor va morir d'una aturada cardíaca desencadenada per l'anèmia severa que li van provocar els polls. Va passar el 26 d'agost del 2020, i els seus pares van ser acusats d'homicidi i crueltat infantil.

Els tutors legals d'un menor, en aquest cas els pares, tenen l'obligació de vetllar per la cura dels seus fills. Qualsevol negligència que pugui desencadenar la mort o els danys greus és susceptible de convertir-se en delicte. La justícia entén en aquest cas que la mare és la causant de la mort.