La comunitat musulmana de Mollerussa compra uns terrenys per a construir una mesquita

L'espai tindrà aproximadament uns 940 metres quadrats distribuïts en dos solars ubicats en direcció a la carretera de Torregrossa

Pla obert d'una pregària de la comunitat islàmica a la carpa situada al barri de Cappont
Pla obert d'una pregària | LleidaDiari.cat

L'associació de la Mesquita Annour de Mollerussa té previst construir una mesquita en uns terrenys que ha adquirit al polígon industrial Ronda Ponent de la capital del Pla d'Urgell. Segons ha avançat aquest dimecres el diari 'Segre', l'espai tindrà aproximadament uns 940 metres quadrats distribuïts en dos solars ubicats en direcció a la carretera de Torregrossa.

Aquesta compra ha estat una acció molt meditada per part de l'entitat, ja que, abans d'executar-la, s'han assegurat que la zona podia acollir activitats de caràcter religiós. Davant l'aprovació de l'ajuntament, ara l'associació només espera poder materialitzar el trasllat de l'actual mesquita ubicada en un local del carrer Molí de Mollerussa, no sense abans dissenyar el projecte de construcció del lloc de culte.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

S'espera que la nova mesquita estigui acabada l'any vinent

En aquest sentit, s'espera que la nova mesquita estigui acabada l'any vinent. Finalment, tal com ha explicat el portaveu de la Mesquita Annor de Mollerussa, Abdelaziz Bednaoui, «fa vint-i-quatre anys que busquem un espai adequat en el qual poder resar i realitzar altres activitats culturals. Creiem que el lloc és adequat i tranquil, on podrem professar la nostra religió, sense molestar els veïns».

Una altra estratègia de la comunitat musulmana de Lleida

Aquest cas recorda el que va saltar fa uns dies a Lleida, on la comunitat musulmana de la capital del Segrià estaria interessada a adquirir un terreny a prop del Pont de Pardinyes per a construir la seva particular mesquita. En aquesta ocasió, la voluntat del col·lectiu és pagar els 627.000 euros del cost de la finca durant quatre anys amb les aportacions dels fidels.

Tot i això, l'Ajuntament de Lleida considera que l'actual planejament municipal i les normes urbanístiques vigents fan «incompatible» poder ubicar un centre de culte en aquests terrenys, que tenen la consideració de sòl rústic, i també pel fet que es troben en zona inundable, segons els informes sobre risc d'inundabilitat de CHE i de l'ACA.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari