Vuit anys de presó pels homes que van convertir una 'skin head' de Torelló en islamista radical

Els dos condemnats per l'Audiència Nacional també van adoctrinar una segona dona, de Roda de Ter

L'Audiència Nacional ha condemnat a  vuit anys de presó a dos homes acusats d'adoctrinar dues joves de Torelló i Roda de Ter, a Osona,  en considerar provat que van guardar i difondre més de 600 vídeos, comentaris i imatges a les xarxes socials amb l'objectiu d'enaltir l'Estat Islàmic i van fer proselitisme sobre les dues dones.

El cas es va destapar el 2016 després que els Mossos d'Esquadra rebessin un avís que dues joves residents en aquestes dues localitats havien canviat els seus hàbits i havien adoptat els costums del radicalisme religiós musulmà i com una d'elles ho havia fet després de formar part d'un grup neonazi.

Els investigadors de la policia catalana va poder tancar el setge amb aquests dos homes, de nacionalitat marroquina, que segons ara s'ha pogut provar, van adoctrinar a les dues noies, de nacionalitat espanyola. Les dues noies van començar a vestir-se amb roba islàmica i es van convertir a aquesta religió.

Un gran potencial adoctrinador

Les dues dones estaven relacionades amb un dels condemnats, Tarik Aazane, que estava subscrit 63 canals islamistes radicals. L'altre condemnat és un company seu, Rachid el Founti, que seguia tretze d'aquests canals.