IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Retiren les tanques que feia mesos que envoltaven el Palau de la Generalitat

Els Mossos d'Esquadra han retirat les tanques a poques hores de saber-se qui serà el futur president de la Generalitat de Catalunya

Imatge de la porta principal de Palau, sense tanques.
Imatge de la porta principal de Palau, sense tanques. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra han retirat les tanques que feia mesos que envoltaven la porta noble del Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume. Per seguretat, segons es va dir en el seu moment, Palau estava envoltat amb tanques des del passat mes d'octubre, quan el govern espanyol va activar l'article 155 de la Constitució Espanyola després de la «declaració d'independència».

El dia que va aparèixer amb les tanques va ser el dilluns després del cap de setmana de la declaració al Parlament i del cessament del president Puigdemont i dels seus consellers. Les càmeres de televisió esperaven l'arribada de Puigdemont per si faria el gest, tot i que ja cessat, d'entrar a Palau.

Les tanques envoltaven la porta per on entra el cotxe presidencial, el dels consellers i les visites d’alt nivell. La premsa esperava, els Mossos van blindar la plaça de Sant Jaume… però Puigdemont ja feia hores que havia marxat del país i era a Brussel·les.

Cap cotxe oficial ha entrat a Palau

Des de llavors que les tanques no s'havien mogut de la plaça on hi ha la seu del Govern. Dos agents dels Mossos d'Esquadra, destinats a la porta del Palau, hi feien guàrdia durant el dia. Les taques d'aquesta porta principal només s'obrien quan hi havia canvi de guàrdia i els agents entraven i sortien amb el cotxe patrulla per fer el relleu. Cap cotxe oficial ha entrat per la porta presidencial mentre ha durat l'aplicació de l'article 155 i el Palau ha estat sense president ni consellers.

Els Mossos d'Esquadra han retirat aquest dijous, 10 de maig, les tanques. El termini per escollir president abans de tornar anar a eleccions s'està esgotant però sembla que les forces sobiranistes ja tenen pactat que abans d'acabar la setmana se sabrà qui serà el 131è president de la Generalitat.

Imatge de les tanques que protegien el Palau de la Generalitat des del mes d'octubre.
Imatge de les tanques que protegien el Palau de la Generalitat des del mes d'octubre. | CatalunyaDiari.cat

 

Sensació de normalitat abans d’escollir president

Per donar una sensació de normalitat i tenint en compte que un cop se sàpiga el nom del president serà a Palau on s'hauran de fer els actes oficials i la primera reunió del Govern, la policia ha començat a preparar-ho tot.

Aquesta setmana serveis especialitzats dels Mossos d'Esquadra, com el TEDAX i la unitat de subsòl també han estat a Palau, segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat. Fa poques setmanes es va instal·lar també en aquesta porta un piló automàtic per reforçar la seguretat de la porta, normalment oberta.

Pendents del nom

Tot i que Carles Puigdemont encara no ha anunciat qui serà la persona que es presentarà al ple d'investidura, des d'Esquerra ja s'ha fet públic que Teresa Jordà i Ester Capella ocuparan conselleria en aquest nou govern. Per ser el futur molt honorable sonen diversos noms, amb més força, Josep Costa i Quim Torra.


Comentaris

envia el comentari