IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Més d'un milió d'euros d'indemnització per confondre un ictus amb una intoxicació

L'Hospital de Calella i el SEM hauran d'indemnitzar una família, després de tardar més de tretze hores a diagnosticar un infart cerebral a una pacient

Imatge exterior de l'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, a la comarca del Maresme
Imatge exterior de l'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, a la comarca del Maresme | Cedida

L'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, a la comarca del Maresme, i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hauran d'indemnitzar una pacient i la seva família amb més d'un milió d'euros, després de confondre l'ictus que havia patit amb una intoxicació per cànnabis. Segons una sentència de l'Audiència de Barcelona, el retard en el diagnòstic va tenir com a conseqüència que la dona acabés amb una invalidesa absoluta, ja ha perdut gran part de la la seva mobilitat. 

Més de tretze hores en adonar-se del diagnòstic erroni

Segons ha informat el Defensor del Pacient, després de rebre el primer avís el SEM va traslladar l'afectada al centre hospitalari mencionat, que no està preparat per atendre els infarts cerebrals. Un cop allà, l'equip mèdic va trigar més de tretze hores a adonar-se que el diagnòstic, una intoxicació per marihuana, era erroni, i a traslladar la pacient a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. 

Segons la sentència, aquesta demora en el diagnòstic real i el tractament van tenir conseqüències terribles per a l'afectada, que va quedar amb una invalidesa absoluta. Ara mateix, la dona necessita una tercera persona que li doni suport en tots els actes bàsics de la vida diària, i es desplaça en cadira de rodes de forma continuada, ja que no pot moure la part esquerra del cos. 

L'Audiència de Barcelona també ha condemnat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM)
L'Audiència de Barcelona també ha condemnat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) | CatalunyaDiari.cat

 

La família rebrà més d'un milió d'euros

El tribunal ha condemnat l'hospital i el SEM a pagar 714.448 euros a la dona afectada, altres 80.000 euros a la seva parella, i 21.500 euros més a cadascun dels seus dos fills menors d'edat. A banda, l'asseguradora Zurich també haurà d'assumir les costes dels interessos i la demora. 

En total, la condemna suposa una xifra superior a 1.200.000 euros. Ara bé, després de negociar, les dues parts implicades en el judici han arribat a un acord, segons el qual la família afectada rebrà 1.074.000 d'euros, a canvi que l'asseguradora retiri el recurs que ja havia presentat davant del Tribunal Suprem. 


Comentaris

envia el comentari