Foto d'Ava White.

Té 15 anys i ha estat condemnat a cadena perpètua per matar una nena de 12 anys

Ava White va ser brutalment assassinada durant una discussió per un vídeo de Snapchat

Tot i que només té 15 anys, l'assassí d'Ava White passarà la resta de la seva vida entre reixes. El 25 de novembre de 2021, aquesta nena de 12 anys va ser brutalment assassinada durant la tradicional encesa de les llums de Nadal a Liverpool. L'autor dels fets va acabar confessant davant de la policia.

L'adolescent, amb un problemàtic historial de mala conducta, ha estat condemnat per un tribunal a cadena perpètua. A més de la confessió, totes les evidències recollides a la fase d'instrucció assenyalen l'assassí. Segons la sentència, haurà de complir un mínim de 15 anys de presó.

El judici per l'assassinat de la nena Ava White ha durat dues setmanes i ha acabat amb una sentència inculpatòria. Després de deliberar durant dues hores i vuit minuts, el jurat popular ha declarat l'acusat culpable. La seva advocada va dir que va ser assassinada «quan gaudia del millor moment de la seva vida».

Tot va començar per un vídeo

El 25 de novembre del 2021, Ava White, de 12 anys, va sortir amb els seus amics per assistir a la tradicional encesa de llums de Liverpool. A les 5 de la tarda es van dirigir a Church Street, el principal carrer comercial de la ciutat. Allà es van creuar amb quatre nois entre 13 i 15 anys.

Foto d'Ava White vestida per anar a l'escola.
Ava White, la víctima de l'apunyalament a Liverpool. | Cedida
 

Segons la investigació, Ava va començar a jugar amb els seus amics a l'arbre de Nadal. Un grup de joves els van gravar amb el mòbil i van pujar el vídeo a la xarxa social Snapchat. Això no va agradar gens a la nena, qui va exigir que esborressin els vídeos. D'aquesta manera, va començar una forta discussió.

Durant l'enfrontament, un dels adolescents va treure un ganivet i va apunyalar la víctima al coll. La policia va rebre l'avís a les 20.40 hores, i en arribar van trobar un vianant intentant reanimar la nena. Va ser traslladada en estat crític a l'hospital infantil, on va acabar morint.

Una baralla amb final tràgic

La policia va detenir els sospitosos i l'autor del crim va acabar confessant i va portar els agents fins a l'arma homicida. Tot i això, després va canviar la seva versió i va assegurar haver actuat en defensa pròpia. Una versió que el jurat no s'ha cregut, ja que l'han considerat culpable.

El judici ha comptat amb el testimoni d'un amic d'Ava, segons el qual van prendre una mica de vodka i jugaven. De sobte van veure el flaix de les càmeres i es van adonar que estaven sent gravats. Va ser llavors quan van demanar que deixessin de gravar i esborressin les imatges.

Segons aquest testimoni, l'acusat i els seus amics es van burlar de la nena, provocant que aquesta corregués enfurismada cap a ells. Les càmeres de seguretat d'un Primark mostren Ava empenyent l'agressor i retrocedeix. Després aixeca la mà empunyant un «objecte reflectant».

Va ser llavors quan es va produir l'agressió, ja que es veu el noi fugint i la nena emportant-se les mans al coll. Segons els testimonis, l'adolescent va somriure després d'apunyalar la víctima. L'acusat es va desfer del ganivet i es va treure l'abric que més tard van trobar en un contenidor.

Satisfacció davant la sentència

Després de l'assassinat, els joves van anar a una botiga, es van fer una selfie i van comprar menjar per anar a casa d'un amic a jugar a la PlayStation. Més tard serien arrestats, inclòs l'autor material de l'assassinat. Aquest va mentir a la policia dient que no havia estat al centre i culpant un altre menor.

Fotomuntatge d'Ava White.
Ava White, la jove assassinada amb només 12 anys. | CatalunyaDiari
 

Els informes policials deixen clar que l'adolescent de 14 anys era un noi conflictiu amb antecedents. Anava a un centre d'educació especial i havia protagonitzat altres actes violents abans. Tot i que només és un adolescent, ha rebut una condemna exemplar de cadena perpètua.

La família d'Ava White ha rebut la sentència amb satisfacció, tot i que han reconegut que les seves vides mai no tornaran a ser igual. Almenys tenen la seguretat que l'assassinat de la seva filla no quedarà impune. L'assassí tindrà 30 anys quan es revisi el seu cas, i es decideixi què fer amb ell.