Violació

Condemnat a nou anys i mig de presó per pegar cops a la seva dona fins a treure-li un ull a València

El fill de la parella, amb quatre anys, va presenciar els fets i va anar a avisar al seu iaio

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a un home, de 34 anys, a nou anys i mig de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Els fets es van produir en octubre de 2017 en Benimàmet, una pedania de la ciutat de València, quan l'agressor començà a pegar-li colps a la seua exparella fins al punt de «traure-li un ull de la seua òrbita».

La sentència afirma que «la víctima pràcticament es dessagna» i que l'acusat va actuar amb una gran violència, pegant-li colps «amb ferotgia fins que la va creure morta», tal i com ha avançat el diari 'Levante-EMV'. El document afirma que l'objectiu de l'agressor era matar a la seua exparella després de saltar-se l'ordre d'allunyament.

Ara, la Secció Primera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a l'acusat a nou anys i mig de presó: set i mig pel delicte d'homicidi en grau de temptativa, nou mesos per les lesions que li havia provocat deu dies abans d'esta pallissa, nou mesos per  amenaces i nou mesos més per trencament de mesura cautelar —és a dir, per haver-se saltat l'ordre d'allunyament—.

L'acusat també haurà d'indemnitzar a la víctima amb un total de 238.860 euros: 90.000 euros en concepte de responsabilitat civil pels danys psicològics causats, 75.000 per pèrdua de qualitat de vida, 61.000 euros pels danys físics i les seqüeles que puga tindre, i 12.860 euros pels dies que va haver d'estar hospitalitzada —la dona va estar setze dies en coma—.

La Sala ha conclòs que  l'acusat patix un transtorn mental transitori, inclús la víctima va declarar en el juí que quan l'agressor tenia agafat del coll al seu fill deia que «tenia el diable dins». El motiu de la crisis psicòtica va ser el consum de begudes alcohòliques i marihuana.

Els fets es van produir el 2017

La pallissa es va produir el 23 d'octubre de 2017 per la vesprada en la terrassa de la casa dels pares de l'agressor. La parella havia tornat a viure allà, en Benimàmet, tot i que ell tenia una ordre d'allunyament per la pallissa que li havia pegat feia tan sols deu dies.

L'ara condemnat començà a agredir a la víctima després de què ella l'atacara amb un paraigua perquè l'home tenia al seu fill, de quatre anys, agarrat del coll. En ixe moment, l'agressor començà a pegar-li colps en el cap  «fins al punt d'arribar a esguitar la sang de la víctima els murs de la terrassa»  i deixar-la inconscient. Va ser el xiquet qui va anar a buscar al seu iaio —el pare de l'agressor— per a què son pare no matara a sa mare. 

Els agents que van anar al lloc dels fets van arribar a pensar que la dona estava morta, ja que se la van trobar  «immòbil a la terrassa sobre una gran taca de sang», alguns d'ells van arribar a qualificar-lo com un «escenari dantesc». L'autor dels fets estava amagat en el bany i es va resistir quan els policies intentaven detindre'l. 

També pots llegir...