Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre

Aguirre i Cifuentes queden imputades pel finançament il·legal del PP

Les dues expresidentes de la Comunitat de Madrid han estat cridades a declarar el pròxim mes d'octubre

Manuel García-Castellón, jutge de l'Audiència Nacional, ha pres la decisió aquest dilluns d'imputar les expresidentes de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes. Totes dues polítiques s'han vist esquitxades pel finançament il·legal del PP de la comunitat madrilenya, on ara mateix s'està duent a terme la investigació de l'anomenat cas Púnica. Així doncs, han citat a Cifuentes per a declarar el pròxim 1 d'octubre, mentre Aguirre  ha estat cridada  per al dia 18 del mateix mes.

La Fiscalia Anticorrupció va demanar la seva imputació a principis d'agost

El jutge ha acceptat la petició que la Fiscalia Anticorrupció va fer a principis del mes d'agost a l'Audiència, ja que va demanar la imputació de les dues expresidentes del PP. Per altra banda, també ha citat com a investigats a altres membres del Partit Popular: els exconsellers Manuel Lamela i Juan José Güemes, i l'expresident d'Indra, Javier Monzón. 

El Ministeri Públic va argumentar, en el seu moment, que Esperanza Aguirre hauria participat en reunions clau en les quals, presumptament, s'haurien negociat el finançament irregular del PP en diverses campanyes electorals, que inclouria un canvi en la llei per tenir tot el control sobre els contractes de publicitat, els quals s'utilitzaven per fer circular les donacions de les empreses cap a la suposada caixa B del partit. Durant aquest temps, l'expresidenta hauria estat líder dels populars a Madrid, motiu pel qual se sol·licita al jutge que l'imputi.

Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre
Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre han estat cridades a declarar durant el mes d'octubre | Twitter (@EsperanzAguirre)

Trampes en un concurs públic

En el cas de Cristina Cifuentes, l'UCO va elaborar un informe que acusava l'expresidenta d'haver-se saltat els tràmits en l'adjudicació de la cafeteria de l'Assemblea de Madrid al grup Cantoblanco, propietat de l'empresari espanyol i amic íntim d'Esperanza Aguirre, Arturo Fernández. Els agents de la Guàrdia Civil van sembrar el dubte sobre la puntuació que se li va donar a l'oferta de l'empresari i van apuntar a irregularitats en la composició dels òrgans de contractació.

Ara mateix, la llista d'investigats pel cas Púnica, un macrosumari obert des de l'any 2014, s'eleva a més de quaranta responsables polítics, funcionaris i responsables d'empreses. 

També et pot interessar...