Carteristes

Enxampen dos lladres a Barcelona multireincidents per robar un rellotge de luxe i una cadena d'or

En els dos casos els Mossos han recuperat i retornat les joies

Dos lladres multireincidents van ser detinguts diumenge 1 de setembre al matí després de robar d'una estrebada un rellotge de luxe i una cadena d'or, unes joies que els agents van poder recuperar i retornar a les víctimes. El primer incident va passar poc abans de les sis del matí de diumenge a  Ciutat Vella, quan es va cometre el robatori d'un rellotge amb un valor de 10.000 euros fent una estrebada. Després de rebre la informació per part d'un testimoni, una patrulla va iniciar la recerca, va detenir un  jove de 21 anys de nacionalitat algeriana i va tornar el rellotge al seu propietari.

Tres hores després, a les nou del matí del diumenge, els Mossos van rebre l'avís que hi havia hagut una altra  estrebada a una cadena d'or  que una senyora portava al coll a Horta Guinardó. Agents van localitzar l'autor dels fets, un jove de 21 anys del Marroc, el van detenir i van recuperar i retornar la joia. Els dos detinguts són lladres multireincidents, segons informen els Mossos d'Esquadra.

Els Mossos detenen tres carteristes multireincidents i violents al metro de Barcelona

Aquesta notícia s'ha pogut conèixer després que el passat dijous, els Mossos d'Esquadra poguessin detenir a tres carteristes multireincidents i violents a l'estació de metro de Barceloneta. Els lladres, dos homes i una dona, acumulen fins a 17 detencions per delictes de furt i robatoris violents, aquests també estan essent investigats en paral·lel per dues agressions a vigilants de seguretat.

Els carteristes van ser enxampats després de sostreure dos telèfons a un home i la seva filla quan volien baixar del metro a la Barceloneta. La víctima els va recriminar l'acció i els va obligar a sortir del vagó, la qual cosa va comportar que aquests l'agredissin amb cops i empentes. En el marc de l'agressió, un dels autors va poder desfer-se dels telèfons sostrets llençant-los a terra.

La víctima i dos usuaris més del metro van retenir els autors fins que van arribar els vigilants de seguretat, els quals van alertar al 112. Els Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets i van identificar els autors del robatori violent, que  van quedar detinguts.

Es dona la circumstància que els detinguts han protagonitzat altres robatoris similars que han acabat sent violents. En un primer moment, intenten furtar el mòbil o la bossa de mà i quan la víctima se n'adona utilitzen la violència per consumar el robatori. En cas de ser arrestats, no dubten d'enfrontar-se als mossos per evitar la detenció. 

També et pot interessar...