Condemnat a pagar 2.100 € per tocar el pit a una noia en un autobús de Manresa

Ella estava adormida i el jove es va aprofitar, motiu pel qual el jutge l’ha acusat d’un delicte d’abusos sexuals

Un jove ha estat condemnat a pagar una multa de 2.160 euros per haver tocat el pit a una noia en un autobús mentre aquesta estava adormida. Els fets van succeir quan el vehicle cobria un trajecte de la línia Barcelona – Manresa, i el jove ha estat acusat d’un delicte d’abusos sexuals. Amb tot, la noia va decidir no demanar cap mena d’indemnització i, de fet,  la sanció que li han imposat es configura com la pena mínima  prevista per aquest tipus de casos.

La noia dormia quan ell li va tocar un pit

Els fets es remunten al passat mes de gener, concretament van tenir lloc el dia 12. Al voltant de les cinc de la tarda, l’acusat i la noia compartien trajecte en un mateix autobús, el qual forma part de la línia Barcelona – Manresa. Ella estava dormint quan, tal com recull la sentència i explica el mitjà ‘regió7.cat’, el jove va començar a tocar-li el pit «amb ànim libidinós».

Quan la noia es va despertar, va notar que algú li estava prement el pit des de darrere, i quan es va girar va veure el noi, al qual no coneixia, i va observar com tenia amagat el braç a sota de la jaqueta.

La noia va denunciar els fets en veu alta

En el judici, la víctima va explicar que li va costar uns minuts reaccionar. De fet, no va ser fins que ja arribaven a Manresa que es va atrevir a alçar la veu, tot i que abans ja s’havia encarregat de fer diverses fotografies on apareixia el condemnat. Així les coses, quan l’autobús estava arribant a l’estació, es va aixecar i va explicar  cridant tot el que havia passat.

Tot i que el jove va dir que ho havia fet «de manera involuntària» i a continuació va marxar corrents,  el conductor del vehicle va decidir trucar els Mossos d’Esquadra,  que es van personar ràpidament al lloc dels fets per escoltar la versió de la víctima. Finalment, la noia va prendre la determinació de denunciar l’agressor.

El noi es va presentar a comissaria pocs dies després

Uns dies després, el mateix noi que havia abusat d’ella va anar a comissaria per explicar els fets a la seva manera. Visiblement nerviós, va relatar que la gent de l’autobús havia començat a parlar malament d’ell, quan en realitat només estava dormint. Per justificar la seva acció, el jove va dir que, quan dorm, acostuma a estirar molt el braç i adopta mil postures diferents, però els Mossos van comprovar que apareixia a les fotos que la noia havia presentat amb la denúncia.

Finalment, el Jutjat Penal 2 de Manresa va decidir condemnar el jove a pagar una multa de 2.160 euros,  en considerar que és una pena «proporcionada i ajustada a la conducta de l’acusat».