Agredit un vigilant del Metro de Barcelona quan intervenia en una agressió masclista

Els sindicats, que han convocat vaga el 31 de desembre i la Nit de Reis, creuen que s'han d'eliminar els patrullatges individuals dels vigilants de seguretat per evitar aquest tipus d'incidents

Els vigilants de seguretat del Metro de Barcelona segueixen a l'ull de l'huracà i segueixen sent víctimes d'agressions per part de viatgers.  Aquest dimecres un vigilant de seguretat a l'estació del Metro de Barceloneta ha tornat a ser víctima d'una agressió per part d'un home que estava també agredint a la seva parella. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari, l'agent estava fent control de tiquets a l'entrada d'aquesta estació de l'L4 de Metro de Barcelona al voltant de les 11 de la nit quan va veure com un home agredia a la seva parella a l'andana de l'estació.

El vigilant de seguretat va intentar mitjançar amb l'home però aquest va respondre amb violència contra l'agent. Es dóna la circumstància que l'agent que estava fent la vigilància dels torniquets d'entrada de l'estació estava sol, com és habitual en les vigilàncies que programa TMB per fer vigilància antifrau, és a dir, per evitar que ciutadans entrin al Metro de Barcelona sense pagar. Tot i que va sol·licitar suport per emissora i la cap d'estació també va intentar contactar amb els coordinadors de seguretat, no van rebre resposta.

Més notícies relacionades: «Els treballadors de Renfe i Adif faran vaga el 21 de desembre i el 7 de gener»

Imatge de dos agents de seguretat del Metro de Barcelona a la línia vermella
Imatge de dos agents de seguretat del Metro de Barcelona a la línia vermella | CatalunyaDiari.cat

 

Uns altres ciutadans que van observar l'agressió de l'home a la seva parella i també contra el vigilant de seguretat van avisar a la Guàrdia Urbana, que va accedir a l'estació i, passant per les vies, va poder arribar a l'home que estava agredint a la seva parella. Segons han explicat fonts directes de l'incident a CatalunyaDiari, un comboi del metro va estar a punt d'atropellar els dos agents de la policia quan van creuar les vies.

Els sindicats no volen agents únics vigilant el Metro

Des dels sindicats de vigilants de seguretat, concretament des d'ADN Sindical, un sindicat amb representació a les empreses que tenen subcontractada la vigilància de TMB, s'assegura que un cas així s'hauria pogut evitar si s'eliminen les patrulles individuals dels vigilants de seguretat. Des del sindicat creuen que com a mínim haurien de fer vigilància dos agents de manera conjunta per poder-se donar suport en casos d'aquests, quan s'han d'activar altres recursos o quan els vigilants s'han de protegir davant d'agressions.

Més notícies relacionades: «La seguretat del metro de Barcelona en escac: tres greus agressions en pocs dies»

Els vigilants del Metro, a la vaga

Per aquest motiu, centrat sobretot a aconseguir més efectius per donar seguretat al Metro, els sindicats han convocat pel dia de Cap d'Any i la nit de Reis una vaga de 24 hores de vigilants de seguretat al Metro de Barcelona.  Des d'ADN ja s'ha volgut mantenir una reunió amb el director de seguretat de TMB per explicar les seves reivindicacions tot i que de moment no s'ha avançat en cap acord.