Condemnen un guàrdia civil per tràfic de drogues i blanqueig al Montsià

L'informe del cos de policia recull un gran nombre de delictes, compres i consultes il·legítimes a la seva base de dades

Guàrdia Civil
Un agent de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu. | EFE

Un cap primer de la Guàrdia Civil destinat a la caserna de Sant Carles de la Ràpita ha estat condemnat per l'Audiència Provincial de Tarragona a sis anys de presó per diversos delictes relacionats amb el tràfic de drogues. Així, se li ha imposat una multa que arriba a gairebé 30.000 euros pels delictes de revelació de secrets, tràfic de drogues, falsedat en document oficial i blanqueig de capital, que va cometre durant l'any 2011.

Les penes que se li han imposat són de dos anys i set mesos i mig de presó i una multa de gairebé 2.000 euros pel delicte de revelació de secrets; un any i mig de presó  1.300 euros de multa per tràfic de drogues; dos anys de presó i una multa de 25.000 euros per blanqueig de capital i finalment tres mesos de presó i 720 euros de multa per falsedat en document oficial.

Mig any de presó per accedir il·lícitament a la base de dades policial

La sentència declara provat que durant els mesos d'estiu de l'any 2011 l'agent va col·laborar en l'obtenció d'informació confidencial amb un altre acusat en el cas. Aquest, el 8 de juny, va demanar al guàrdia civil que consultés el Sistema Integrat Operatiu de la Guàrdia Civil  —la base de dades policial— per obtenir informació sobre diverses persones. Tres dies després, el guàrdia civil va manifestar al sol·licitant que el nom que li havia revelat no tenia «res pendent, només baralles l'any 2003» i que era de Palafrugell. Per això, l'altre acusat també ha estat sentenciat a mig any de presó i el pagament de 720 euros de multa per un delicte de revelació de secrets.

Així mateix, el 30 de juny, l'agent va fer una altra consulta sobre un altre home, i el setembre, sobre quatre més. Totes aquestes consultes les realitzava generant un fet d'interès fals durant el servei, fent veure que les persones que consultava havien estat identificades al Port Marina de la Ràpita, on ell desenvolupava les seves funcions de cap primer, i així estant cobert per accedir a la base de dades.

Increments de patrimoni no justificats i regals

A través d'activitats d'aquest tipus, l'agent obtenia regals i increments extraordinaris en el seu patrimoni no justificats. Un dels regals li va ser entregat el 22 de juny de 2011, i es tractava d'un Audi A5 que va rebre «sense cap mena de contraprestació econòmica a canvi». 


Comentaris

envia el comentari