Un agent de la Guàrdia Urbana parla amb el conductor d'un vehicle en un control de mobilitat a la Ronda Litoral de Barcelona

Ni els policies s'ho creuen: un català dona positiu en totes les drogues possibles

L'home ha estat denunciat per la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha presenciat un curiós moment que han decidit compartir a les xarxes. Un conductor ha donat positiu en totes les drogues detectables en els tests que es realitzen en els controls policials. En aquesta ocasió, el control s’estava realitzant a la Ronda Literal de la ciutat comtal, a la B-10.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els agents es trobaven realitzant un control rutinari quan un vehicle va despertar l’alerta entre la Guàrdia Urbana. El conductor va realitzar els tests habituals d’aquesta mena de controls i va donar positiu en «totes les substàncies estupefaents i psicotròpiques detectables», tal com ha compartit el cos policial a les xarxes.

A quines multes es podria enfrontar el conductor?

La Guàrdia Urbana també ha confirmat que el conductor ha estat denunciat per l’acumulació de positiu en drogues. Segons informa la DGT, els tests que es realitzen en els controls de carretera detecten cinc substàncies: THC –psicoactiu que es troba en la marihuana-, cocaïna, opiacis, metamfetamines i amfetamines, fet que suposaria que el conductor sancionat hauria consumit totes aquestes en les últimes hores prèvies al control.

Si el conductor s’hagués negat a fer les proves per a detectar substàncies, el conductor podria haver estat sancionat amb una pena de presó de sis mesos a un any i una retirada immediata del carnet que podria tenir una duració d’entre un i quatre anys. Tot i això, la resposta dels tests que confirma el positiu en totes les drogues detectables no millora molt la seva situació.

En concret, les multes per aquelles persones que condueixen sota els efectes d’alguna droga són d’un mínim de 1.000 euros. Si s’han consumit drogues tòxiques, estupefaents i/o psicotròpiques ja és considerat com un delicte molt greu, i el càstig pot ascendir a la retirada del carnet entre un i quatre anys i la possible entrada a presó entre tres i sis mesos. Tot i això, aquesta entrada a presó es pot substituir per beneficis a la comunitat o multes més elevades.