Imatge d'arxiu d'unes escales mecàniques

Un nen de 4 anys perd la vida en unes escales mecàniques per una imprudència

El nen va començar a jugar amb les escales aprofitant que els seus pares no l'estaven vigilant

Un esquinçador esdeveniment ha tingut lloc a Moscou, Rússia. Un nen de tan sols quatre anys ha mort després d'agafar-se a unes escales mecàniques en el centre comercial Global City i caure des de sis metres d'altura. 

El petit, aprofitant que els seus pares no li estaven parant esment, va començar a jugar a agafar-se a la barana i així va descobrir que si es mantenia subjecte podia pujar amb elles. D'aquesta manera, el nen va decidir agafar-se i pujar al ritme de les escales mecàniques, però quan va arribar fins al final del trajecte el nen es va veure atrapat.

Incapaç de continuar aguantant-se i sense la possibilitat de grimpar a un lloc segur, el menor va disminuir la seva força, es va deixar anar i es va estavellar contra el taulell d'una cafeteria. El nen va sofrir greus ferides al cap, en el pit i en els pulmons que li han mantingut a l'hospital debatent-se entre la vida i la mort fins que finalment ha perdut la vida. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Unes càmeres de seguretat graven les impactants imatges

Aquest terrible succés ha quedat gravat per les càmeres de seguretat del centre comercial. En l'enregistrament es pot veure com el menor, després d'assegurar-se que els seus pares no li estan mirant, comença a jugar amb les escales fins que s'agarra i comença a ascendir amb elles, mentre dues dones observen la situació espantades i completament paralitzades. 

En el vídeo s'aprecia com, després de la caiguda del nen, les dues dones queden totalment commocionades i la mare surt corrent cap a ell per a socórrer-lo. «Aprofitant la falta d'atenció dels seus pares, el nen va córrer cap a l'escala mecànica que va des del sòl fins al primer pis. Agarrant el costat exterior de la barana de goma amb les mans, va pujar fins allà i després va caure sobre el taulell d'una cafeteria i va sofrir ferides greus», ha explicat una font del centre comercial als mitjans locals.

«S'ha obert el cap, ha sofert una contusió al crani, una lesió interna en el pit i hematomes als pulmons». 

Després d'aquest terrible accident, el petit va ser traslladat de manera immediata fins a un hospital de la capital russa i allà va ser ingressat en la unitat de vigilància intensiva, on ha romàs amb greus ferides en diverses zones del cos fins que finalment ha mort. 

Ara, la funcionària del Comitè de Recerca de Rússia, Yulia Ivanova, ha assenyalat que les autoritats del país estan «duent a terme una recerca inicial sobre el cas» i els pares del menor podrien enfrontar-se a accions legals per no estar pendents del nen. Tots dos progenitors i diversos testimonis que van presenciar la caiguda del menor han estat interrogats per a això.

Una nena de dos anys queda atrapada en unes escales mecàniques

Aquesta mena d'accidents són molt comuns a Rússia. Fa tan sols uns mesos, el novembre passat, va tenir lloc un esdeveniment similar. Una nena de tan sols dos anys va quedar atrapada en les escales mecàniques del centre comercial Moremoll, situat a la ciutat de Sochi. 

La petita va començar a pujar i en veure el moviment en les escales va tractar de subjectar-se col·locant la mà, però es va quedar embussada en l'extrem superior. Va ser llavors quan la nena va començar a cridar pel dolor i diverses persones van acudir en la seva ajuda, van detenir el mecanisme i van començar a saltar per a eixamplar l'espai entre l'últim graó i el sòl. 

Gràcies a aquesta acció van aconseguir treure la mà de la petita lesionada i amb uns quants esquinçaments en la seva pell, però afortunadament tot es va quedar en un esglai. Els metges que van atendre la menor van dir que les ferides que havia sofert eren superficials i que es curarien en uns dies.