IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una coneguda estafadora deixa sense casa ni diners una família tarragonina

La dona els hi va llogar un pis al centre de Reus però mai els hi va entregar les claus tot i haver avançat diners | Segueix amb el modus operandi de quan va ser detinguda per la Policia Nacional

Aitor Nisa i la seva mare, estafats per la dona dels Pallaresos, davant de la casa que van intentar llogar.
Aitor Nisa i la seva mare, estafats per la dona dels Pallaresos, davant de la casa que van intentar llogar. | Àngel Ullate

La coneguda estafadora dels Pallaresos segueix enredant a gent. De res va servir que fos detinguda per la Policia Nacional el passat mes de maig. El modus operandi de Lorena —que va ser caçada per la policia després de deixar-se entrevistar per la televisió assegurant que els veïns l'assetjaven i que va desencadenar un seguit de denúncies per estafa contra ella— sembla que funcioni i l'ha convertit en el seu modus vivendi. Va ser detinguda per diverses estades, la majoria, relacionades amb el lloguer de pisos que després o no en donava les claus o simplement no existien.

El seu medi és internet, on cobra per avançada fiances i lloguers a canvi de preus molt arreglats de pisos a Reus o a la Costa Daurada. Però ni claus ni pisos arriben mai a mans dels llogaters; alguns d'ells, turistes que visiten la costa de Tarragona i que es queden literalment al carrer.

Lorena, detinguda per la Policia Nacional, a la comissaria de Tarragona.
Lorena, detinguda per la Policia Nacional, a la comissaria de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, Lorena ha tornat a actuar a la ciutat de Reus. I no és el primer cop que ho fa amb el mateix pis. Una finca del carrer de Sant Ferran, a tocar de la plaça de Llibertat. La nova víctima ja ha perdut 1.000 euros i encara no té les claus del pis que la dona deia que els hi llogava. No és ni seu ni té els permisos de la propietat per llogar-la.

Una casa al centre de Reus per 600 euros

L'Aitor i la seva mare buscaven un pis i van posar un anunci en una plataforma digital. Al cap de poc temps va rebre la trucada d'una persona que els hi oferia un pis amb unes grans condicions: un pis de tres plantes al centre de Reus amb pàrquing per cinc cotxes per només 600 euros. Una ganga que feia irresistible dir que no.

Entreguen 1.000 euros a la dona però encara no tenen el pis

Però aviat comencen els problemes. Sense fer cap contracte ni acord, la dona dels Pallaresos demana a l'Aitor el pagament de 600 euros en concepte d'un avançament de la fiança per tal de poder llogar un local on guardar els motocicletes de col·leccionista del seu marit que hi ha al pàrquing del pis que volen llogar. Com més ràpid paguin aquests diners, més ràpid la Lorena podrà llogar un traster, treure els vehicles i deixar-los entrar a viure-hi, els hi explica l'estafadora.

Façana de la casa que l'Aitor i la seva mare van «llogar» al carrer Sant Ferran de Reus.
Façana de la casa que l'Aitor i la seva mare van «llogar» al carrer Sant Ferran de Reus. | Àngel Ullate

 

L'Aitor Nisa i la seva família accepten i paguen 400 euros a la dona. Al cap de pocs dies, però, encara no han rebut cap contracte ni les claus i la presumpta estafadora demana 600 euros més per uns altres problemes amb el local on havia de posar les motos. Els hi van portar els diners a Bonavista on la dona deia que hi tenia una perruqueria propietat seva, sumant ja 1.000 euros tot i que encara no tenien cap document que acredités el lloguer. Volien entrar ja a la casa i van confiar amb la dona. Poc es pensaven que tot era una estafa i que darrere hi havia la coneguda estafadora dels Pallaresos.

Excuses i mentides, cap clau i només 170 euros recuperats

Des de llavors que tot són excuses i mentides. La família de l'Aitor intenta parlar amb ella i s'ha convertit en un viacrucis. No han recuperat els diners, tot i que ella va dir que els hi tornaria, i, evidentment, no tenen les claus del pis. Quan van començar a preguntar i intentar saber més de la dona que els hi havia robat 1.000 euros es van trobar amb altres víctimes i ella mateixa es va presentar a casa seva amenaçant-los, assegurant que l'estaven assetjant.

Aitor Nisa i la seva mare davant de la casa que van «llogar» al carrer de Sant Ferran de Reus.
Aitor Nisa i la seva mare davant de la casa que van «llogar» al carrer de Sant Ferran de Reus. | Àngel Ullate

 

Finalment l'Aitor Nisa i la seva mare no van denunciar la dona als Mossos d'Esquadra i, tal com han explicat a TarragonaDigital, han pactat amb la dona que els hi aniria tornant els diners. Fins aquest mes de gener, i l'estafa es remunta al mes de novembre, només han recuperat 170 euros. Ella els avisa per WhattsApp i queden a les portes dels jutjats de Reus i allà els hi entrega els diners. Ja han quedat dos cops i els hi ha fet dues entregues, de 100 i 70 euros.

Tot i que no confien recuperar tots els diners, la família espera pacients i encara confiant amb la paraula de l'estafadora. El que sí que han perdut són les ganes de seguir buscant pis. Han volgut fer pública aquesta història per avisar a altres persones que busquin pis per Reus i per evitar que tornin a caure a les mans d'aquesta prolífica i experta estafadora.


Comentaris

envia el comentari