Imatge d'una nau industrial cremant a Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat, i que ha obligat a confinar les naus veïnes

Demanen confinar-se per una explosió en una indústria de químics a Catalunya

La Policia Local d'Olesa demana que tothom es tanqui a casa amb finestres tancades i persianes baixades

Alerta a Olesa de Montserrat. L’incendi a l’interior d’una indústria de productes químics ha obligat a confinar totes les naus veïnes del polígon industrial Vilopriu d’Olesa, al Baix Llobregat. Davant la incertesa de la situació, s'ha demanat a la ciutadania que no s'apropi al lloc dels fets. 

Segons han explicat també els Bombers es tracta d'un foc exterior i després de controlar-lo s'hi segueix treballant amb la dotzena de dotacions. També s'inspecciona l'interior de la nau i fins ara s'ha constatat que el foc no s'ha propagat a la planta inferior, mentre que la planta superior ha resultat afectada pel fum.

El foc, però, s'ha pogut controlar al punt de les 17.00 hores d'aquest dilluns, 12 de juliol. 

Màxima incertesa a Olesa

Protecció Civil ha explicat al punt de les 16.00 hores d’aquest dilluns, 12 de juliol, que cremava un dipòsit de dipropilen glicol a la indústria Fragance Science. La Policia Local d'Olesa avisava també que els habitatges propers es confinin.

En aquesta línia, han demanat que tothom es tanqui a casa amb finestres tancades i persianes baixades. Al lloc dels fets hi han treballat Bombers, ADF Policia Local, Mossos d'Esquadra i una dotació de la Policia Local d'Abrera, segons han informat des de l'Ajuntament d'Olesa. 

La nau afectada s’ha evacuat completament i des de Protecció Civil alerten que han confinat les naus veïnes.

S'activa la fase d'alerta a tot Catalunya per incendis

Protecció Civil ha activitat en alerta el pla d'emergències per incendis, l'INFOCAT, davant l'elevat de risc d'incendis que es preveu des d'aquest dilluns i fins dimecres a Catalunya. Hi coincideix també l'entrada de vent de tramuntana i mestral que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya i que s'allargarà també fins dimecres.

A més, s'ha activitat el nivell 3 del pla Alfa 3 municipis afectats per l'entrada de tramuntana a l'Alt Empordà i això comporta que des d'aquest migdia quedaran tancats els accessos al Parc Natural del Cap de Creus i al Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera. La previsió és que aquest tancament s'allargui tot el dimarts. També és podria activar el pla en zones del Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

El Meteocat preveu l’entrada d’un episodi de vent de tramuntana i mestral a partir d’aquest migdia que s’allargarà a la tarda i s’enfortirà durant la nit, quan podrà superar els 70-90 km/h.

Destaca també la depressió central i interior de les Terres de l’Ebre i fins al Pirineu, que es veuran afectades per vent de ponent. Paral·lelament, es preveu una baixada de la humitat per sota del 40%, que podrà descendir al 30 % en algunes zones.