Un funcionari de presons obre una cel·la a l'àrea d'ingressos de Brians 1

La covid-19 no fa net: confinen dos mòduls de dones en presons catalanes

Hi ha tres casos a la primera i quatre a la segona, tots lleus o asimptomàtics

L'eliminació de gairebé totes les restriccions de la covid pot fer pensar que el virus ha marxat i ja no existeix. Una situació que també es veu afavorida per un final proper de les mesures que encara queden presents.

Després de la sisena onada ens estem encaminant cap a la 'gripalització' del coronavirus. Tot i això, a Catalunya encara se sumen els nous casos que hi ha cada dia i la situació dels hospitals.

El Departament de Salut ha informat aquest dissabte que hi ha 1.125 persones ingressades als hospitals per coronavirus, mentre a les Unitats de Cures Intensives (UCI) n'hi ha 173.

Una situació molt favorable que també es veu vinculada amb els pocs nous casos que hi ha. En les últimes hores se n'han registrat 4.077 i el 10,54% de les proves ha donat positiu durant l'última setmana.

Aquest moment de la pandèmia, però, encara crea situacions de confinaments puntuals. I és que els centres penitenciaris encara apliquen aquestes mesures quan hi ha brots de covid entre els seus residents. Un fet que s'ha viscut en les últimes hores en dos centres catalans.

Confinen mòduls de dos centres catalans

La presó de Brians 1, en concret el mòdul de dones, està confinat després que s'hagi detectat un brot de covid-19. Una situació que també es viu al mòdul residencial de la presó de dones de Barcelona, segons ha anunciat el Departament de Justícia.

Els confinaments dels dos mòduls en centres catalans s'han fet al llarg d'aquests divendres seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, informa la mateixa font.

Pel que fa al mòdul de Brians 1, s'han diagnosticat un total de tres casos, mentre que al de Wad-ras, n'hi ha quatre. Segons les informacions de Justícia, tots els casos registrats són lleus o asimptomàtics.

La resta d'internes poden fer vida ordinària dins del mòdul. No pot entrar personal extern, excepte el que sigui essencial. Es mantenen les comunicacions familiars amb l'obligatorietat de portar mascareta FFP2.

D'altra banda, Justícia explica que han quedat suspeses les activitats que s'havien organitzat per la setmana que ve per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Aquestes activitats es reprogramaran per la setmana següent.