Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat

De ruta familiar a greu sinistre: mor un home en caure a una muntanya a Catalunya

Els fets han succeït a prop del refugi de Coma de Vaca, al municipi de Queralbs

Catalunya s'ha vist immersa en un divendres tràgic per diversos successos. Un dia marcat per la troballa dels ossos d'una dona desapareguda fa 10 anys a Olesa de Montserrat; la localització d'un cadàver en un contenidor a la Granada; i la mort d'un paleta en caure al buit a Sant Gregori.

Després d'aquests sinistres mortals al país, el divendres s'ha vist rematat per un altre accident mortal. Un greu incident que s'ha viscut a una muntanya catalana i no s'ha pogut fer res per salvar la vida d'aquesta víctima mortal.

En l'operatiu d'emergències hi han participat els Bombers, el SEM i els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació.

Mor en un accident a Queralbs

El servei d'emergències ha rebut l'avís d'una precipitació accidental a prop del refugi de Coma de Vaca, a la comarca del Ripollès. Un incident que s'ha alertat als Bombers de la Generalitat a un quart d'una del migdia d'aquest 4 de març.

L'accident, al terme municipal de la localitat de Queralbs, ha succeït mentre estava realitzant una ruta per la zona amb altres tres familiars.

Al lloc, s’hi han desplaçat amb l’helicòpter de rescat efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat amb personal mèdic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Quan han arribat els serveis d'emergències fins al lloc on es trobava l'accidentat, la víctima estava inconscient amb aturada cardiorespiratòria. En aquest moment, li han iniciat les maniobres RCP.

Paral·lelament a aquestes actuacions, el SEM també ha desplaçat un helicòpter medicalitzat al lloc de l'accident, el qual ha aterrat a Queralbs. A aquest lloc, l’helicòpter de rescat dels Bombers de la Generalitat n’han recollit el personal i l’han aproximat fins al punt on hi havia la víctima i la resta de personal atenent-la.

Tot i intentar-ho fins al final, les maniobres RCP han estat insatisfactòries. En aquest moment, s'ha notificat la mort de la persona que ha patit l'accident, un home de 66 anys.

Aquest greu incident a la comarca del Ripollès ha estat informat als Mossos d'Esquadra. La policia catalana hi han desplaçat amb helicòpter efectius de la Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM). Per tot plegat, s'han fet càrrec de la investigació i les diligències judicials pertinents.