Muntatge Esther López i guardia civil

Es confirmen les pitjors sospites: Esther López va morir de fred

Esther López va patir ferides greus per l'atropellament d'un cotxe, però va estar unes quantes hores a temperatures sota zero

Esther López va poder morir de fred. La Guàrdia Civil treballa amb la hipòtesi que va ser llançada a la cuneta després de ser atropellada la nit de la seva desaparició. El 12 de gener se li va perdre la pista i no va ser després de 24 dies que es va localitzar el seu cos sense vida.

Els investigadors sospiten que va poder morir allà mateix, però no seria a conseqüència de les ferides provocades per un vehicle. Després de rebre el cop, gairebé sense capacitat per moure's, estaria al voral de la carretera diverses hores sense que ningú li prestés ajuda.

Per tant, tot apunta que Esther va morir a causa de les baixes temperatures, congelada. Cal no oblidar que aquella matinada els termòmetres van arribar a marcar fins a vuit graus sota zero a Traspinedo (Valladolid). Aquesta és la principal línia de recerca amb què estan treballant a l'Institut Armat, desvelen els mitjans de 'Prensa Ibérica'.

És possible que un tot terreny de color blau l'atropellés per darrere, ja que es tractava d'un tram de corba amb molta visibilitat. A més, a això se li uneix la foscor de la mateixa nit.

Així doncs, segons sembla, el vehicle la va colpejar violentament en un lateral, ja que presentava «lesions al maluc i la melsa». En qualsevol cas, en tot aquest temps no han pogut trobar petjades de frenada o restes del cotxe a la carretera.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
Esther López va ser atropellada per un cotxe, que no li prestaria auxili | EP

El cadàver de la noia de 35 anys va aparèixer de cap per avall, amb els braços i les cames enganxats al cos. També hi eren totes les seves pertinences i l'abric. Tanmateix, la posició que tenia a la cuneta no era «la clàssica d'un atropellament», apunten els investigadors.

El conductor que va ferir Esther López en un primer moment «la va treure» de la via, col·locant-la al voral com va poder, i amb ella llançaria els seus objectes personals. Un altre detall que no se sap és si es va tractar d'un accident casual o intencionat.

En un primer moment, la Guàrdia Civil havia treballat amb la idea que el cos fos traslladat per algú fins allà, però cada cop pren menys força aquesta teoria. Tot i les batudes que es van realitzar per allà per part dels veïns, creuen que la seva presència va poder passar desapercebuda per als cercadors.

Tot i això, recorden que és una cosa molt habitual en les feines de rastreig. De fet, ja havia passat el mateix amb la desaparició de Laura Luelmo. «Els voluntaris van trepitjar i van deixar les empremtes a tres metres de distància d'on era el cos i no la van veure», apunten.

Alguns periodistes especialitzats en successos, com Luis Rendueles, insisteixen en aquesta hipòtesi. «Va ser abandonada viva a la cuneta», va explicar a 'El programa de AR' .

El cos d'Esther López va ser mogut després de l'atropellament

La investigació sosté que un vehicle va colpejar Esther López i que en comptes d'auxiliar-la, va apartar-la de la carretera. «La Guàrdia Civil pensa que la persona que anava en aquest tot terreny va sortir del cotxe i la va col·locar a la cuneta. Després van llançar fora de la carretera el telèfon mòbil i la motxilla», explica el comunicador

Va dir que a la cara de la jove hi havia diversos senyals que demostraven que havia impactat contra la carretera. «El cos tenia fins i tot una galta contra el terra. No és una posició típica d'un atropellament, en un atropellament queda tot desordenat», va afegir.

Muntatge del funeral d'Esther López
Esther va poder evitar la mort si algú l'hagués atès. | Europa Press

També es van fer ressò de la motxilla, que estava «a l'altra banda del cos, no a l'esquena». Per la seva banda, el telèfon mòbil va quedar al seu costat.

Davant d'això, Esther López va poder salvar la seva vida si algú l'hagués atès durant aquelles primeres hores. Encara que presentava ferides de gravetat, si hi hagués hagut una ràpida intervenció, podria haver sigut clau per salvar la seva vida. No obstant això, les baixes temperatures d'aquella nit hi van ajudar.