Fotomuntatge de Juan Miguel Isla i la Guàrdia Civil

Confirmen la identitat dels ossos trobats on buscaven a Juan Miguel Isla

L'anàlisi biològica ha determinat que les restes trobades al pou pertanyen a l'empresari desaparegut

La Guàrdia Civil va confirmar dijous passat que el cadàver trobat dimarts en una finca de Valdepeñas correspon a l'empresari desaparegut l'estiu passat a Manzanares. Així ho ha determinat l'anàlisi biològica practicada a les restes humanes que els investigadors van trobar a l'interior d'un pou. Juan Miguel Isla Fernández va desaparèixer quan es dirigia a vendre un terreny en propietat.

Fins ara, hi ha dues persones detingudes, acusades de participar en els fets. El primer, considerat principal sospitós, és el propietari de la finca on van aparèixer les restes i intermediari en la venda del desaparegut. El segon, un altre home que ha estat enviat a presó comunicada i sense fiança acusat d'un presumpte delicte d'homicidi o assassinat.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

A més d'aquestes dues persones, segons informa EFE, fonts de la investigació han confirmat que els agents estan investigant una tercera persona que també podria estar implicada. Així mateix, dijous, a pocs quilòmetres de Manzanares, la Guàrdia Civil i altres especialistes van continuar amb els registres en una finca vinculada al desaparegut. Tots dos detinguts han estat presents en aquest registre.

La Guàrdia Civil investiga la implicació duna tercera persona

El 22 de juliol passat, Juan Miguel Isla havia acudit a una reunió de negocis amb un intermediari, molt conegut al seu poble, Manzanares. Fins allà es dirigien per fer la venda d'una finca familiar del desaparegut. En arribar, cobraria en metàl·lic els 50.000 euros que li devien.

Pla de detall de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil va trobar els ossos del desaparegut en un pou | Guàrdia Civil

Després d'això, se li va perdre el rastre i ja no es va saber res més sobre el seu parador. El seu vehicle va ser trobat abandonat a l'extraradi d'Albacete el 25 de gener passat. El Servei de Criminalística el va analitzar fins a trobar pistes importants que van portar els agents fins al pou on es van trobar les restes.

La Guàrdia Civil feia un any que seguia la pista de l'intermediari, en ser l'última persona que va veure el desaparegut abans de cobrar aquesta gran quantitat de diners. A més, també estava sent investigat per la desaparició de Jesús María González Borrajo l'estiu del 2019. A l'home també se li va perdre la pista a Manzanares després de vendre dos cotxes d'alta gamma amb ajuda d'aquest mediador.

Ara els resultats de l'autòpsia determinaran la causa de la mort de l'empresari. De moment, la investigació continua i està sent dirigida pel Jutjat d'Instrucció número dos de Manzanares.