Imatge d'un home de negocis

El fals congressista que hi havia avui al Mobile: l'engany que ha sorprès tothom

L'home ha saltat una tanca per accedir al recinte, però personal de seguretat del Mobile l'ha vist i l'ha retingut

Surrealisme al Mobile World Congress. La nota curiosa del dia l'ha posat un congressista d'allò més curiós: actuava com a tal, però era tot el contrari. I és que els Mossos l'han acabat arrestant, acusat de ser un lladre multireincident que pretenia enganyar tothom per a poder furtar el llaminer material de la fira. 

L'home ha saltat una tanca per accedir al recinte, però personal de seguretat de la cita de telefonia mòbil l'ha vist i l'ha retingut. 

Una patrulla de Mossos d'Esquadra, però, l'ha identificat i l'ha seguit. Finalment, els agents del cos presents a la fira i l'han acabat detenint per un requeriment judicial pendent. L'home té 35 antecedents, sobretot per delictes contra el patrimoni.

Pla general de l'entrada al MWC 2019,
L'home tenia la intenció d'enganyar tothom per a poder furtar tota mena de material: Ha acabat arrestat. | ACN

Un Mobile 'mogut': Protestes per la guerra a Ucraïna

No ha estat l'única nota d'aquest dimarts al Mobile. Ja que una desena de persones ucraïneses i d'altres països s'han concentrat aquest dimarts a les portes del Mobile World Congress (MWC), a l'Hospitalet de Llobregat, per demanar a les grans empreses que «facin boicot» a Rússia. 

Els participants denuncien que el Kremlin utilitza les noves tecnologies per atacar Ucraïna i per això exigeixen als assistents al Mobile que «no els proporcionin productes tecnològics» ni «hi facin negocis». 

«Demanem que la gent no doni suport a Rússia, que està envaint un país més petit. És David contra Goliat. Rússia està destruint un país democràtic», ha explicat Catalina Girona, una de les participants a la protesta. La idea és que la mobilització s'allargui durant tota la segona jornada de la cita de telefonia mòbil.

Els participants a la protesta demanen «desconnectar» Rússia, tal com es llegeix en una de les pancartes que han mostrat des de primera hora d'aquest dimarts, quan el congrés de telefonia mòbil i noves tecnologies ha obert portes. 

Els concentrats han rebut els centenars d'assistents que començaven a arribar al recinte firal de Gran Via al crit de «Stop Puntin», «No tecnologia per a Rússia» i «Els diners russos maten».