Fotomuntatge de Carlos Roldán i un camp de futbol

Commoció al futbol espanyol: Mor Carlos Roldán, àrbitre de 20 anys

La Federació Cordovesa de Futbol ha confirmat la trista notícia

El món del futbol espanyol ha rebut un cop molt dur després de confirmar-se la mort de Carlos Roldán, àrbitre de tot just 20 anys. El jove va perdre la vida ahir, dijous 22, al matí, segons informava la Federació Cordovesa de Futbol. S'hauria vist involucrat en un tràgic accident de trànsit tan sols unes hores abans.

La notícia ha provocat un autèntic xoc en el futbol andalús i especialment en el cordovès, d'on era originari. La veritat és que ha estat una autèntica garrotada, perquè malgrat ser de tan curta edat, ja era un àrbitre molt conegut a la província. Des dels 14 anys que trepitjava els terrenys de joc de Còrdova.

Va patir un accident quan circulava amb la seva germana

El trist desenllaç l'hauria agafat molt lluny de la seva terra. I és que per motius que no han transcendit, el dia abans, dimecres, el jove es trobava a la carretera tornant a casa des de Saragossa. En aquest viatge l'acompanyava la seva germana, que era qui estaria conduint el vehicle en què anaven.

Va ser a mig camí de Còrdova quan van patir un incident que els va obligar a aturar-se al voral. Se'ls va punxar una roda i es van veure obligats a parar. Això els va agafar a l'altura de la ciutat de Guadalajara.

Per veure què havia passat i arreglar la punxada, va ser la jove la que va baixar del cotxe. Carlos es va mantenir dins del vehicle, assegut al seient del copilot. El que no s'esperava és que acabés perdent la vida en aquell instant.

Per causes que no han transcendit, un camió va colpejar el cotxe amb Carlos a dins. De manera immediata es va donar avís als diferents cossos d'emergència, que es van traslladar a la zona. Van ser mobilitzats els serveis sanitaris de Castella-la Manxa, els bombers i la Guàrdia Civil de trànsit.

Els primers encara van tenir temps d'arribar i trobar el jove amb vida. Va ser atès i reanimat in situ. Posteriorment, seria traslladat de manera urgent a un hospital de la zona.

Va ingressar al centre hospitalari en estat crític i hi va passar la nit de dimecres a dijous.  Finalment, ahir al matí va acabar morint a causa de la gravetat de les ferides.

Més sort va tenir la germana de Carlos, que com que era fora del cotxe no va resultar ferida. El que no va poder evitar va ser el xoc de veure el fort impacte que li acabaria costant la vida al seu germà.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per a aclarir les causes del sinistre, del qual, de moment, no han transcendit més dades.

Els clubs de Còrdova han lamentat la mort de Carlos Roldán

La mort del jove ha estat un cop duríssim per als seus familiars, amics i per a tothom que els coneixien. Però com dèiem, també en el món del futbol andalús i cordovès, on era molt estimat. I és que la seva precocitat per ser àrbitre va fer que es guanyés l'afecte de tothom.

La Federació Andalusa de Futbol va ser la primera a comunicar i lamentar la seva mort. «Lamentem comunicar la mort en accident de trànsit de l'àrbitre cordovès Carlos Roldán Rodríguez. Tenia només 20 anys i un gran futur en la categoria de Divisió d'Honor Sènior. Volem manifestar el nostre condol més profund i respectuós a la seva família i amics», escrivien al seu compte de Twitter.

A aquest missatge de condol, s'hi sumarien nombrosos clubs de la província de Còrdova, inclòs el Còrdova CF.