Imatge aèria de l'incendi al Montgrí, al Baix Empordà

Salta l'alarma a l'Empordà: 50 dotacions de Bombers treballen en un nou incendi

Aquest dijous a la tarda s'ha declarat un nou incendi, al massís del Montgrí, al Baix Empordà

ACTUALITZACIÓ 23/07/2021 a les 7.20 hores: 

El foc ha cremat fins ara 70 hectàrees, segons els Agents Rurals. Els Bombers hi han treballat tota la nit amb una seixantena de dotacions terrestres per aprofitar les hores de menys temperatura. 

D'altra banda,135 nens i 15 monitors que s'estaven a la casa de colònies Torre Ferrana han estat desallotjats per precaució i han estat traslladats al pavelló del municipi. 

NOTÍCIA ORIGINAL 22/07/2021: 

Han saltat totes les alarmes, de nou, a l'Empordà. La setmana es va produir un incendi a Llançà que va cremar més de 400 hectàrees. Els Bombers van haver de treballar de valent per acabar extingint un foc que va obligar a desallotjar diversos veïns a la zona.

Doncs bé, quan el record d'aquest incendi de fa uns dies encara és ben present, un nou foc amenaça la zona. I és que aquesta tarda s'ha declarat un nou incendi, en aquest cas, però, al Baix Empordà. Concretament, les flames s'han declarat al massís del Montgrí, al costat de la zona coneguda com la casa del guarda.

Incendi al Baix Empordà

Així doncs, els Bombers de la Generalitat han informat mitjançant el compte oficial de Twitter que s'ha declarat un incendi al massís del Montgrí, al Baix Empordà. Segons la seva publicació, l'avís s'ha rebut aproximadament a les 18.30 hores d'aquesta tarda, dijous dia 22 de juliol.

En un primer moment, els Bombers han explicat que un incendi vegetal estava afectant aquesta zona de l'Empordà. Per aquest motiu, hi han traslladat inicialment una vintena de dotacions terrestres i 7 helicòpters. D'aquests, 2 són helicòpters de comandament, 2 són bombarders i 3 són avions de vigilància i atac.

Segons ha detallat el cos d'emergències, el foc crema en descendent. A més, el flanc dret del foc estaria avançant a mitja intensitat cap a la pista forestal que uneix la casa del guarda i la Barraca Trobada. Respecte al flanc esquerre, han dit que «s'obre topogràficament, però lentament direcció Puig Roig i el cap es mou direcció nord».

La situació, però s'ha anat complicant. Els Bombers s'han vist obligats a fer «una crema de gestió a la zona del cap de l'incendi, per impedir la progressió» de les flames. A més, també s'hi han hagut de sumar altres unitats, fent que en total hi treballin 50 dotacions (unes 40 d'elles terrestres i unes 10 d'aèries). 

L'evolució del foc ha fet que els Bombers hagin d'enviar els avions de vigilància i atac a concentrar esforços en el flanc esquerre, que es va obrint a poc a poc. Pel que fa al flanc dret, els Bombers estan intentant aturar-lo a la pista forestal.

Els Agents Rurals ja han informat que estan investigant les causes d'aquest incendi, que de moment s'ha confirmat que ha afectat 35 hectàrees.