Contorsionistes i amants del zodíac, la banda de lladres desarticulada pels Mossos a Barcelona

Feien forats de petita dimensió i entraven a robar en bars aprofitant que tenien habilitats contorsionistes | Miraven el zodíac per decidir el millor dia per assaltar el bar | Els Mossos han fet quatres detinguts

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda de lladres com a mínim curiosa. Tot i que molt efectiva. Potser pels seus mètodes. Agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Nou Baris han detingut quatre persones, dos homes de 26 i 46 anys de nacionalitat espanyola, i un de 55 anys de nacionalitat romanesa, i una dona de 24 anys de nacionalitat veneçolana, que se'ls relaciona amb una vintena de robatoris en bars i locals de Barcelona.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, que investigaven els lladres des del passat 14 d'octubre, la banda es dedicava a robar en bars i locals de la ciutat de Barcelona després de fer un forat de petites dimensions a la paret i hi accedien amb tècniques contorsionistes. Aprofitaven que sabien moure el cos per poder entrar per aquests forats, no havent-lo de fer més gran i evitant així cridar l'atenció dels veïns. El cap del grup mirava el zodíac per trobar el millor dia per robar i mentrestant vivia en una cabana amagat a Sentmenat.

El responsable del grup, un especialista en contorsionisme

El cap del grup va ser identificat l'any 2010 fent espectacles a la via pública de contorsionisme, habilitat que va utilitzar per accedir als bars, entrant per forats no gaire grans des de llocs inversemblants. Un dels forats el va realitzar des de l'habitacle de l'ascensor, just a la part inferior i amb l'aparell en funcionament, mentre els veïns anaven pujant i baixant, posant en risc la seva integritat física.

El responsable de la banda, detingut pels Mossos a la cabana que tenia a Sentmenat.
El responsable de la banda, detingut pels Mossos a la cabana que tenia a Sentmenat. | CatalunyaDiari

Els Mossos van tenir coneixement d'un robatori en un bar del districte de Nou Barris en què els autors hi havien accedit fent un forat des de la porteria del costat. Les diferents indagacions que van fer els investigadors els va permetre identificar el vehicle que haurien utilitzat els autors del robatori, que va resultar ser un tot terreny de grans dimensions de color vermell.

Posteriorment, es va poder identificar el conductor d'aquest vehicle que va resultar ser un home al qual li constaven diversos antecedents per robatoris amb força comesos a València, juntament amb un altre ciutadà. Amb aquesta informació, es va fer una anàlisi de fets similars ocorreguts a Barcelona en els darrers dos anys, i es va constatar que a partir del mes de març s'havien denunciat diversos robatoris amb força amb el mateix modus operandi.

El contorsionista origen romanès, el cap de la banda amb una vintena de robatoris a l'esquena

Amb tota aquesta informació, els Mossos de la Unitat d'Investigació de Nou Barris van arribar a la conclusió que la majoria d'aquests robatoris on hi havia forats de poca dimensió estaven comesos per un grup organitzat liderat per un ciutadà d'origen romanès.

El segon responsable del grup, detingut a Castellar, també ha ingressat a presó.
El segon responsable del grup, detingut a Castellar, també ha ingressat a presó. | CatalunyaDiari

 

La banda que liderava aquest home seleccionava els bars després de comprovar que s'hi podia accedir fent un forat des de l'escala sense ser descoberts pels veïns de l'escala i feien vigilàncies per constatar l'horari i el recorregut del propietari i treballadors.

Miraven el zodíac per tal d'escollir el millor dia per actuar

Abans d'organitzar el robatori, el cap del grup consultava el zodíac per tal d'escollir el millor dia per actuar. Un cop l'havia elegit, es desplaçava als locals amb altres membres amb dos vehicles tot terreny. Quan iniciaven el robatori es distribuïen les feines: en un dels vehicles es quedava un d'ells vigilant amb un gos, un dels joves entrava a l'escala per avisar si algun veí sortia i el cap del grup entrava i feia un petit forat per on accedia a l'interior.

El cap del grup tenia documents on havia estudiat tots els robatoris en bars de Barcelona.
El cap del grup tenia documents on havia estudiat tots els robatoris en bars de Barcelona. | CatalunyaDiari

 

El cap del grup, contorsionista i amant del zodíac, és una persona solitària que vivia en una petita edificació en mig del bosc de Guanta, a Sentmenat, al Vallès Occidental. En aquesta cabana hi tenia part dels objectes robats als bars els darrers mesos. Entre els documents que va trobar la policia també hi havia un dietari on el detingut anotava cadascuna de les gestions que havia realitzat per cometre els robatoris: planells dels bars, punts d'ubicació dels altres membres de la banda, seguiments fets als propietaris dels bars...

El responsable i el seu segon, a presó

Després dels escorcolls al lloc on vivia ell i també en un pis de Castellar del Vallès, on vivia el segon responsable del grup, els quatre detinguts van passar a disposició judicial. Els dos membres principals del grup van ingressar a presó després de declarar davant el jutge, mentre que els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari