Tres lladres roben un rellotge de 200.000 euros a un turista a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou robatori d'una de les bandes de «rellotgers» que s'han instal·lat a Barcelona els darrers mesos | Segons la víctima, és un rellotge Richard Mille de 200.000 euros

Els Mossos, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra investiguen el robatori d'un rellotge valorat en 200.000 euros a la zona de Vila Olímpica de Barcelona, segons ha pogut saber CatalunyaDiari. Al voltant de dos quarts de tres de la tarda d'aquest diumenge, 10 de febrer, un turista va denunciar que tres homes de l'Est s'hi van acostar i li van robar el rellotge que portava posat. Segons detalla la víctima, que va trucar al 112 per alertar dels fets, els tres homes que el van assaltar no li van mostrar cap arma i li van robar el rellotge estirant-li del braç.

Els tres homes van fugir corrent direcció el Parc de la Ciutadella. L'assalt va ser a l'avinguda Icària, en una zona molt propera a Vila Olímpica, per darrera del Parc i a l'estació del Metro Ciutadella-Vila Olímpica. I a plena llum del dia.

Un rellotge Richard Mille valorat en 200.000 euros

Segons la víctima, el rellotge que va ser robat és un Richard Mille valorat en 200.000 euros. La tècnica per fer-se amb el rellotge que van seguir els tres homes que van assaltar el turista a la zona de Ciutadella és la mateixa que fan servir les bandes que s'han instal·lat a Barcelona els darrers mesos.

Els coneguts com «rellotgers» tenen un modus operandi molt desenvolupat. Són, la majoria, persones de l'Europa de l'Est que s'han assentat a Barcelona i des d'on cometen aquest tipus de robatoris, alguns cops, de rellotges de gran valor. El mes de juliol la Guàrdia Urbana en va detenir cinc a la zona de passeig de Gràcia després d'enxampar-los robant un rellotge de 125.000 euros de la mateixa marca, Richard Mille. Els van interceptar, els van seguir i quan van intentar robar el rellotge els van aturar i detenir.

Modus operandi: localitzar rellotge, seguir víctima, demanar reforços i robar

Els lladres passegen pel centre de la ciutat i pels punts turístics fins que veuen un rellotge que pot ser interessant, sigui pel seu valor o per la seva exclusivitat. Després de seguir la víctima durant força estona per estudiar el rellotge i també el seu portador, finalment organitzen l'assalt demanant reforços a altres lladres que estan en altres punts de la ciutat. Quan tenen clar el rellotge i la víctima i tenen els efectius necessaris, s'acosten a la víctima i normalment sense violència, roben el rellotge del braç de la víctima.

Els darrers mesos s'han disparat les denúncies per aquest tipus de robatoris i la policia creu que grups que s'han especialitzat en el robatori de rellotges s'han instal·lat a la ciutat de Barcelona, on fan l'agost en uns productes de molt més valor que no pas les carteres dels també coneguts carteristes.

Productes de gran valor

No sempre el botí té un valor de 200.000 euros però els lladres coneixem perfectament els rellotges i assalten els turistes i barcelonins —Joan Laporta, expresident del FC Barcelona, va ser víctima d'aquests lladres— quan veuen que poden tenir-ne un bon benefici. Els rellotges acaben al mercat negret, segons fonts policials.


Comentaris

envia el comentari