Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La trista història de Raquel, la jove maquinista víctima del xoc de Rodalies

Era la conductora d’un dels trens afectats pel sinistre del passat divendres, 8 de febrer, entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet

Xoc entre dos trens al Bages
L'accident del passat divendres 8 de febrer va deixar una víctima mortal i tres ferits de gravetat | Cedida

 

El xoc entre dos trens que va succeir el passat divendres,8 de febrer, a la tarda entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet va deixar una víctima mortal: Raquel Delgado, una conductora de tren cordovesa de 26 anys que feia poc que treballava a Renfe com a maquinista. La jove havia seguit els passos del seu pare, també maquinista, i des de 2017  havia marxat de Córdoba per traslladar-se a Barcelona i treballar del que més li agradava.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

«Em sento afortunada de treballar en el que més m’agrada i m’omple. Quan t’agrada la teva feina, deixa de ser un treball», explicava la mteixa Raquel Delgado a les seves xarxes socials.  La maquinista havia aconseguit, des de juliol, feina indefinida i una vida estable en la seva nova ciutat d’acollida: «Objectiu complert. Demostra cada dia el que vals, que estàs preparada per la teva feina... És el millor contracte que es pot tenir», anunciava ella mateixa a les xarxes socials.

El futbol, una de les seves passions

Raquel tenia més passions a part dels trens, també li agradava molt jugar a futbol, inclús havia format part del Econatur La Rambla Femení, des d’on li han dedicat un tuit per recordar-la  donar el condol a la família.

 
L'accident es va produir perquè un dels dos combois anava en direcció contrària | CatalunyaDiari.cat

 

El xoc entre dos trens

La vida de Raquel, de només 26 anys, va acabar de cop aquest divendres quan un comboi Regional, que circulava en direcció contrària, va xocar contra el tren de Rodalies que conduïa la maquinista. No li va donar temps a reaccionar, a frenar o sortir de la cabina; Raquel Delgado va morir fruit del brusc xoc frontal entre ambdós trens.

  • Per ampliar informació: Un mort, 19 ferits greus i 76 lleus en un xoc entre dos trens al Bages

Tot i que va ser l’única víctima mortal, tres persones van quedar ferides greus, setze de menor gravetat i 76 amb ferides lleus. Pel que fa a les causes del xoc, es desconeixen i es continuen investigant però s’apunta a un problema de senyalització a la zona, que hagués dut al Regional a circular per una via en contrasentit.

No és el primer accident que passa en la mateixa via, el mes de novembre, a l’altura de Vacarisses, un despreniment de pedres va provocar el descarrilament d’un Rodalies que va deixar un mort i quaranta ferits. Els fets ja han estat denunciats en diverses ocasions i s’espera una millora de la via, que no està en òptimes condicions. De moment, aquesta falta de prevenció ja s’ha cobrat la vida de dues persones.

  • També et pot interessar:  Un mort i una quarantena de ferits en un descarrilament de Rodalies a Vacarisses